Home LOVE & SEX 3 vragen die je moet stellen voor je gaat samenwonen

3 vragen die je moet stellen voor je gaat samenwonen

Corbis
Je bent al een tijdje samen met je lief en jullie zijn aan het twijfelen over de volgende grote stap in jullie relatie: samenwonen. Hier zijn drie vragen die je moet stellen voor je de knoop doorhakt.

1. Om welke reden wil je gaan samenwonen?

Als jullie echt klaar zijn om te gaan samenwonen, dan ga je vaak met een goed gevoel op zoek naar een nieuw stekje voor jullie beiden. Maar gaan jullie samenwonen om kosten te besparen of omdat het niet meer werkt met je huidige roomie, denk dan toch twee keer na. Als jullie gaan samenwonen puur uit gemak en niet omdat je het echt wil, dan zit je al vrij snel met een nieuw probleem. Koppels die bij elkaar intrekken als teken van een mijlpaal in hun relatie, zullen meestal langer samen blijven.

2. Kunnen jullie samen een huishouden runnen zonder wrevel?

Ben je bang dat hij zijn vuile onderbroeken overal zal laten rondslingeren? Deze reactie is niet abnormaal. Uit een onderzoekt blijkt zelfs dat 83% van de vrouwen die gaan samenwonen met hun lief, het in het begin moeilijk hebben. Zeker als het de eerste keer is dat ze met iemand gaan samenwonen. Maak je je zorgen over zijn karakter? Je vriend kan soms heel egoïstisch zijn? Dit is meestal wel een gegronde reden om de beslissing om te gaan samenhokken uit te stellen. Eens jullie samenwonen, is het vaak het moeilijkst om de taken te verdelen: bespreek dit gezellig samen met een glaasje wijn. Baken ook jullie persoonlijke ruimtes af. Jullie hebben elk nog recht op je eigen deel in de kleerkast.

3. Zijn jullie klaar om het over geldzaken te hebben?

Niet de meest sexy conversatie, maar het is wel noodzakelijk om het hier eens over te hebben voor jullie de grote stap zetten. Zorg er ook voor dat beide namen op het huurcontract staan. Maak op voorhand een berekening op basis van wat jullie beide verdienen en kijk wie er wat gaat betalen. Verdien je een pak meer dan je vriend of andersom? Er is echt geen regel dat je alles 50/50 moet verdelen. Natuurlijk moet de verdeling nog altijd eerlijk blijven, anders komen hier sowieso ruzies van. Geld is belangrijk, maar nog belangrijker is dat jullie beiden gelukkig zijn in jullie relatie en in jullie nieuwe thuis.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.