Home LOVE & SEX 14 liedjes die perfect elke fase van je break-up beschrijven

14 liedjes die perfect elke fase van je break-up beschrijven

Giphy
Over een relatiebreuk raak je niet in een-twee-drie heen. Het genezingsproces van een gebroken hart is als een achtbaan van emoties waar je kan niet zomaar uit kan. Eén troost: je bent niet alleen. Deze zingende sterren weten namelijk exáct hoe jij je voelt.

1. Het ongeloof

Dit kan niet aan het gebeuren zijn. Dit kan hij je niet aandoen. Je droomt, ja, het moet een droom zijn. Een nachtmerrie, eigenlijk.

Don't Tell Me That It's Over – Amy Macdonald

2. De woede

WAT EEN OETLUL. Je wist het. Je wíst dat hij je zou kwetsen. Slechts één iemand kan je helpen: de queen van tirades over eikelige ex-vriendjes. Juist, ja. Hit it, Taylor.

I Knew You Were Trouble – Taylor Swift

3. De ontkenningsfase

Jullie hebben het zo goed samen. En hij ziet je graag. Hij meent dit niet. DIT. IS. NIET. OVER.

And I Am Telling You I'm Not Going – Jennifer Hudson

4. Het smeken

Please, please, please, laat het niet over zijn. Je wil al-les voor hem doen.

Stay – Rihanna

5. Het besef

Het is écht gedaan. Dit is het moment waarop onze ldvd-lijst je goed van pas kan komen. Neem een fles wijn, bel (eventueel) je bestie op en kweel een hele avond mee met Céline en co., Bridget Jones-style.

All By Myself – Céline Dion

6. De 'alles komt wel goed'-fase

Je beseft dat single zijn ook zijn voordelen heeft en bent helemaal klaar om op jacht te gaan.
Genoeg (knappe) vissen in de zee!

Irreplaceable – Beyoncé

7. De feestfase

Je hebt je voorgenomen volop te genieten van je herwonnen vrijheid en danst – en drinkt – erop los met je vriendinnen. Kelly begrijpt dat je eindelijk weer kan ademen en dat you're so moving on.

Since U Been Gone – Kelly Clarkson

8. De rebound

Je dronken escapades hebben je een speelmaatje voor één avond opgeleverd. Hé, een beetje affectie kan nooit kwaad, toch?

Stay With Me – Sam Smith

9. De spijt na de rebound

Wanneer je beer goggles verdwenen zijn, besef je des te meer dat je liever wakker was geworden naast je ex. Terug naar fase 5 en huilen maar. Hé, Rome wasn't built in a day.

Thinking Of You – Katy Perry

10. De 'zorg ervoor dat hij spijt krijgt'-fase

Je ziet er altijd geweldig uit, flirt ostentatief met jongens van wie je weet dat je ex ze haat en laat op je sociale media duidelijk zien dat je he-le-maal fine bent. Wanneer jullie op hetzelfde feestje zijn en Single Ladies wordt gedraaid, ga je volledig uit je dak. Hij moet en zál spijt krijgen van z'n beslissing. Of je hem terugneemt wanneer dat gebeurt, daar ben je nog niet helemaal uit.

Single Ladies – Beyoncé

11. De 'Wie laatst lacht'-fase

Mannelijke wezens staan niet bekend om het maken van erg doordachte keuzes op liefdesvlak. De kans dat hij je na enkele weken/maanden nog eens contacteert om je te vertellen dat hij je mist, is dan ook vrij reëel. Hét moment om Taylor nog eens boven te halen en hem met de glimlach in het gezicht te gooien dat you are never, ever, ever – like, ever – getting back together. Bye bye.

We Are Never Ever Getting Back Together – Taylor Swift

12. De overwinning

Yes, you're a survivor! Tijd heelt alle wonden, en die van jou zijn binnenkort enkel nog kleine littekens van het leven. Feest!

Survivor – Destiny's Child

13. De 'hij is er ook over'-fase

Alles gaat met vallen en opstaan. Je bent er dan wel over, het blijft raar om hem met iemand anders te zien. Voor de buitenwereld ben je de kalmte zelve, vanbinnen – en in de privacy van je huis/auto – mag je het verliefde koppel naar hartenlust verwijten naar het hoofd zwieren. Cee-Lo Green doet graag met je mee.

Fuck You – Cee-Lo Green

14. De happy fase

Halleluja! Je hebt alle fases doorlopen, je hart is geheeld en je hebt je helemaal neergelegd bij zijn nieuwe liefde. En dat is zowat het heerlijkste gevoel ter wereld. Tijd voor een vreugdedans!

Happy – Pharell Williams

Voor fases 5 en 9 stelden wij alvast een geweldige liefdesverdriet-playlist samen. Oh, en als het een troost mag zijn; het is wetenschappelijk bewezen dat de vrouw altijd beter uit een breuk komt. Winst!