Home LOL Waarom wachten? Vraag hem zelf ten huwelijk!

Waarom wachten? Vraag hem zelf ten huwelijk!

Just do it!

Lifeandstylemag.com
Onder het motto 'wat je zelf doet, doe je meestal beter' verrassen steeds meer vrouwen hun lief met een huwelijksaanzoek. En dat kunnen we alleen maar toejuichen. Hoe begin je eraan?

Dertig jaar geleden was het nog ondenkbaar, maar tegenwoordig doen steeds meer vrouwen het: ze vragen zélf hun vriend ten huwelijk. Uit Brits onderzoek blijkt dat één op de tien vrouwen manlief zelf ten huwelijk vraagt, en dat maar liefst één op de drie dit zou overwegen als hun vriend te lang wacht.

STAP 1

Eerst en vooral moet je 100% zeker zijn dat je de rest van je leven met je lief wil spenderen. Denk ook goed na waarom je jouw vriend zo graag wil vragen. Wil je uit de band springen, hou je van verrassingen, of zou je partner het nooit verwachten en hoop je daardoor te scoren? Aarzel dan niet. Wil je eerder een ruzie goedmaken, wil jíj gewoon graag trouwen of loopt het even wat stroever in je relatie? Dan is een huwelijksaanzoek geen goed idee. De reden voor je aanzoek mag niet vanuit je ego komen.

STAP 2

Bereid je mentaal goed voor. Je weet nooit wat het antwoord zal zijn op je vraag. Tuurlijk hoop je dat hij ‘ja’ zal zeggen, maar het antwoord kan ook ‘neen’ zijn. Als dat het geval is, kan je er het best meteen over praten. Probeer niet overdreven emotioneel te reageren, maar leg hem gewoon uit waarom jij zo graag wil trouwen.

STAP 3

Neem uitgebreid de tijd om je aanzoek voor te bereiden. Zorg naast een leuk idee ook voor de geschikte locatie, sfeer én timing. Je lief ten huwelijk vragen na een helse week op het werk zal wellicht niet in goede aarde vallen…

STAP 4

Zorg dat je er zélf plezier aan beleeft. Het is jullie moment, niet alleen het zijne. Tut je op of zoek een locatie die jij ook leuk vindt. Is je man voetbalfan maar haat jij alles wat daar mee te maken heeft, dan is het stadio niet de geschikte locatie.

STAP 5

Ga ervoor! En twijfel niet: mannen worden ook graag verrast. Al te vaak vinden we dat het hun taak is om initiatief te nemen, verrassingen te plannen of kostwinner te zijn. Toch vinden heel wat mannen het fijn om af en toe kwetsbaar te mogen zijn. Het is meer dan oké om op één knie te gaan voor je man!

Marriage by numbers

Datingwebsite Swoon.co.uk voerde een grootschalig onderzoek uit naar huwelijksaanzoeken. En wat bleek?

  • De populairste maand voor een huwelijksaanzoek is december.
  • We kunnen niet in alles vooruitstrevend zijn: op één knie gaan, blijft nog steeds de beste manier om een aanzoek te doen.
  • 38% gaat bij vrienden en familie te rade over het hoe en waar van het aanzoek, terwijl 49% alles alleen bekokstooft.
  • Dat we wel eens impulsief durven te zijn, wisten we al, maar dat blijkt nu ook uit de aanzoeken: meer dan 80% plant het huwelijksaanzoek minder dan een maand vooraf, de helft ervan neemt de beslissing zelfs ter plekke.
  • Wil je zeker zijn dat manlief je vraag positief beantwoordt? Laat dan Facebook, e-mail en andere elektronische hulpmiddelen achterwege. Bijna alle ondervraagden vinden huwelijksaanzoeken via deze weg namelijk onpersoonlijk en oncreatief, én zouden ze zelfs afwijzen.
  • Toch overweegt liefst één op de drie om het huwelijksaanzoek daarna wel online te gooien.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.