Home LOL LOL: 9 situaties die je sowieso herkent als je het niet kan...

LOL: 9 situaties die je sowieso herkent als je het niet kan vinden met de vrienden van je lief

6. Je probeert een nieuwe afspraak zo lang mogelijk uit te stellen

© Priscilla Du Perez via Unsplash

Liefde is… Vrede kunnen nemen met de vrienden van je lief. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want het is niet altijd simpel om overweg te kunnen met die ene onbeschofte vriend van je lief. Wees gerust, want je bent heus niet alleen! In deze negen dingen kan iedereen zich vinden die het moeilijk heeft met de vriendengroep van haar partner.

Het is nooit leuk als je het gevoel hebt dat je er niet volledig bijhoort en al zeker niet wanneer dat bij de vriendengroep van jouw lief het geval is. Ben jij ook het vijfde wiel aan de wagen als je met zijn vrienden afspreekt? Dan herken je sowieso deze negen situaties.

1. Jullie hebben ruzie nog voor jullie naar het afspraakje vertrekken

Lap, het is weekend en je lief wil zijn vrienden zien. Je geeft toe en laat die gezellige filmavond voor wat het is, maar kan het niet laten om (onbewust) een boos gezicht te trekken. Je lief vraagt wat er aan de hand is en jij geeft eerlijk toe dat je het niet fijn om die gezellige avond voor zijn vrienden op te geven. Die uitspraak schiet bij hem in het verkeerde keelgat en jullie vertrekken al ruziënd naar het café.

2. Er worden loze beloftes gemaakt

Omdat jullie weten dat een afspraakje met zijn vrienden altijd verkeerd afloopt, maken jullie op voorhand enkele afspraken. Zo belooft hij dat jullie maar een paar uurtjes op stap zullen gaan, dat hij ook jou eens aan het woord zal laten en dat hij niet te veel zal drinken. Uiteindelijk houdt hij zich voor het grootste deel aan die afspraak, maar als hij vijf in plaats van vier pintjes drinkt, kan je het toch niet laten om hem op de vingers te tikken.

3. Je gaat ontelbare keren naar het toilet

Omdat je je zo hard aan zijn vrienden ergert sta je een paar keer op en loop je wel twintig keer naar het toilet of doe je alsof iemand je belt. Niet eerlijk, maar het is voor jou de enige oplossing om een beetje stoom af te blazen zonder die ene loser zijn vet te geven.

4. Je vraagt altijd met wie hij aan het sms’en is

En dat doe je niet omdat je denkt dat hij een affaire heeft, maar wel omdat je het haat dat zijn vrienden seksueel getinte filmpjes of discriminerende memes in hun groepschat zetten. Jij vindt dat niet kunnen en reageert je op hem af, terwijl hij daar natuurlijk zelf niets aan kan doen, tenzij hij zelf discriminerende dingen deelt. Dat kan echt niet door de beugel, zelfs niet als het onder vrienden is.

5. Je hebt het gevoel dat je genegeerd wordt

Ze vragen jou nooit hoe het op het werk gaat en vergeten al helemaal om je te feliciteren voor je verjaardag. Het gevoel dat jij zijn vrienden niet kan uitstaan lijkt wederzijds, want ze negeren je volledig en kunnen het alleen maar hebben over onenightstands en ‘grietjes die ze wel lekker vinden’. Jij krijgt daar spontane braakneigingen van en die krijgen zij hoogstwaarschijnlijk ook als je over je favoriete serie begint, of dat denk je toch.

6. Je probeert een nieuwe afspraak zo lang mogelijk uit te stellen

Hij heeft zijn vrienden al maanden niet gezien, maar jij schudt elke keer een excuus uit jouw mouw om niet te moeten gaan. Begrijpelijk, maar het is voor hem niet fijn als je zegt dat ook hij niet mag gaan. Je vertrouwt het niet als hij alleen met zijn vrienden op stap gaat. Hij is teleurgesteld en jullie krijgen weer ruzie.

7. Jullie beloven elkaar het volgende keer beter te doen

Jullie krijgen na het afspraakje weer ruzie en beloven elkaar uiteindelijk om het de volgende keer anders aan te pakken. Hij belooft dat hij je meer bij het gesprek zal betrekken en jij belooft dat je volgende keer een beetje verdraagzamer zal zijn. Stiekem weten jullie alle twee beter.

8. De enige vriend waar je het echt mee kan vinden is knap en dat vindt je lief allesbehalve grappig

Toevallig kan je het alleen maar vinden met die ene knappe gast. Met hem kan je wel op een normale manier communiceren, maar dat vind je lief dan weer niet leuk. Net nu je dacht dat je het toch nog met zijn vrienden kon gaan vinden krijgen jullie weer ruzie om die ene kerel die dan misschien wel knap mag zijn, maar lang niet aan je lief kan tippen.

9. Jij stelt voor om eens iets anders te doen en ze verpesten het hele uitje

Voor één keer willen ze een uitzondering voor jou maken en gaan jullie met z’n allen naar de cinema. Daar krijg je meteen spijt van, want de vrienden van je lief kunnen in jouw ogen hun manieren niet houden. Ze laten boeren, praten luid en zijn to-taal niet geïnteresseerd in de film. Hetzelfde geldt voor dat tripje naar de dierentuin en die uitstap naar het bos. Tof!

Lees ook: