Home LOL Vijf pretparken die je móét bezoeken

Vijf pretparken die je móét bezoeken

Corbis
In Flair lees je deze week over drie lezeressen die in een attractiepark werken. Ben jij ook zo'n pretparkfan? Nadat je langs bent geweest in Plopsaland, Walibi en Bellewaerde, kan je misschien aan volgend lijstje beginnen. Dit zijn vijf attractieparken die je als liefhebber toch één keer in je leven moet bezoeken…

1. Efteling

Kaatsheuvel, Nederland

Oké, je bent vast al in de Efteling geweest, maar het park blijft een absolute topper. Niet zozeer door de coole achtbanen, al zijn die er ook. Naar de Efteling ga je voor de sprookjesachtige sfeer, de mooie verhalen en de wonderlijke attracties. Een tip: zeker de Winterefteling is betoverend!

2. Europa-Park

Rust, Duitsland

Laat je niet misleiden door de locatie: in Europa word je geen rust gegund! Het pretpark wordt al jaren op rij als het beste van Europa verkozen, en dat is geheel terecht. Maar liefst honderd attracties en shows kunnen je wel enkele dagen zoet houden. De houten achtbaan Wodan is gewoon fantástisch.

3. Cedar Point

Ohio, Verenigde Staten

Al jaren staat Cedar Point met stip op 1 in 's werelds pretparkentop. De Corkscrew, de Blue Streak, de Gatekeeper, de Iron Dragon, de Mean Streak, de Millennium Force, de Magnum XL 200… de rollercoasters blijven maar komen. En ze serveren er geweldige hotdogs, wat wil je nog meer?

4. Bakken

Kopenhagen, Denemarken

De oorsprong van 's werelds oudste nog bestaande attractiepark gaat al terug tot 1583, toen er in Dyrehaven een natuurlijke waterbron werd ontdekt. Er hangt een nostalgisch sfeertje, maar je kunt er ook moderne ritjes op. Neem zeker eens de Rutschebanen, een houten rollercoaster uit 1932.

5. Yas Waterworld

Abu Dhabi

De Ultimate Water Adventure, belooft Yas Waterworld. In Abu Dhabi is alles grootser, specialer, duurder en spectaculairder en dat geldt ook voor het waterpretpark. Abu Dhabi is al een attractie op zich, maar de 43 ritjes en glijbanen van deze waterwereld maken het af.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.