Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Scream queen, karate kid, stressloze stoïcijn: wie ben jij?

Deze 8 types personen heb je bij een wespenaanval

In de zomer leven we ons leven hoofdzakelijk in de heerlijke buitenlucht. Helaas leven daar ook andere, minder aangename wezens. Elke picknick, barbecue of zwempartij wordt dan ook minstens een keer opgeschrikt door een aanval van een of meer geel-zwarte, geangelde monsters: wespen. Op die momenten kan je ieder van je vrienden en jezelf makkelijk indelen in een van onderstaande categorieën.


1. De scream queen


We geven het niet graag toe, maar het is wel de waarheid: een groot deel van de vrouwelijke bevolking behoort tot deze categorie. Wanneer deze persoon een wesp spot, maakt ze zich al krijsend uit de voeten, alsof ze net in ‘Scream’ beland is en de man met het masker achter haar aan zit. Dat iedereen in de nabije omgeving haar aanstaart? Dat kan haar in die halve minuut van totale hysterie even niet schelen.

2. De karate kid


Weglopen is niets voor de karate kid, but she’s not going down without a fight. Als het gevleugelde monster haar pijn wil doen, zal het de gevolgen moeten dragen. Dus slaat en schopt ze ongecontroleerd alle kanten op, in de hoop een rake klap uit te delen. Dat ze de wesp zo alleen maar agressiever maakt? Dat kan haar in die halve minuut van heethoofdigheid niet schelen.

3. De waarschuwer


Is er een karate kid aanwezig, dan zal ook deze reactie aan bod komen. Want er is altijd iemand die de in het wild slaande wreedaard erop zal wijzen dat in de tegenaanval gaan de foutste keuze is. ‘Je maakt dat beest alleen maar agressiever zo!’ is steevast haar reactie. Dat dat de karate kid op dat moment weinig kan schelen? Dat weet ze, maar ze kan het niet laten om het toch even te zeggen.

4. De stressloze stoïcijn


Terwijl de rest van het gezelschap in rep en roer staat, blijft deze persoon rustig zitten. Zij leerde van haar mama dat je gewoon je mond moet sluiten en stil moet blijven zitten, en dat is exact wat zij doet. Tot het beest besluit dat haar gezicht een leuke plek lijkt om even te chillen, that is. Iedereen heeft zijn grenzen.

5. Het sukkeltje dat altijd gestoken wordt


Sommige mensen hebben gewoon veel pech, en deze persoon is er zo eentje. Of ze nu rustig blijft zitten, wegrent of in de aanval gaat, haar huid zal er altijd het appetijtelijkst uitzien voor het geangelde monster. Is het haar geur? Haar liefde voor bloemenprints? Of pure pech? Ze zal het waarschijnlijk nooit weten.

Aangezien deze persoon heel wat verhalen over vroegere steekpartijen heeft, valt zij meestal ook onder categorie 8 (zie later).

6. De persoon die zich ontpopt tot wespenvanger


Weinigen zouden zich eraan wagen, maar deze durfal heeft een missie: dat irritante beest dat jullie gezellig buitenzijn verstoort, moet gevangen worden. En zij weet hoe je dat doet. Een plastic fles, een schaar en wat cola, bier of confituur: meer heeft ze niet nodig. Wanneer ze er eentje heeft gevangen, laat ze een wreedaardige lach ontsnappen die de rest van de groep een beetje angst aanjaagt. Maar hé, iedereen is blij dat het wespengevaar geweken is, dus laten jullie haar heel even een creep zijn.

7. De dierenvriend die niet wil dat de wesp iets wordt aangedaan


Als het van deze persoon afhangt, kan de wespenjager van daarnet haar ding niet doen. Angel of niet, een wesp is een dier en dieren doden we niet. Dus tiert zij dat de wesp je geen kwaad zal doen als jij haar gerust laat en noemt ze de persoon die oppert een wespenval te maken een wreedaard. Waarop een discussie ontstaat over het al dan niet bestaande verschil tussen huisdieren en kleine, irritante insecten. Zucht.

8. De persoon die met een eng verhaal over een wespensteek komt


‘Ik ben ooit in m’n oog gestoken. Twee millimeter meer naar links en ik was blind geweest.’ Of: ‘Ik ben ooit gestoken in m’n enkel en had een allergische reactie. Ik kon een paar dagen lang zelfs niet stappen.’ Sommige dingen wil je gewoon niet horen wanneer er een wesp rond je hoofd zoemt. En toch is er steeds iemand bij die het nodig vindt zijn of haar pijnlijke ervaring te delen. Van foute timing gesproken.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '