Home LOL 8 dingen die alle studenten herkennen na de blok

8 dingen die alle studenten herkennen na de blok

6. Bingewatchen tot een kot in de nacht en uit je bed kruipen als het tijd is om te lunchen.

© giphy

Het kostte je bloed, zweet en tranen. Of toch veel tranen (lees: ik ga het niet kunnen!), maar nu ben je eindelijk verlost van die vreselijke blok. Je vrijheid lacht je weer toe en die dikke cursussen vliegen tot deze zomer opnieuw je muffe studentenkamer in. Na een periode van eenzame opsluiting is het tijd om je normale leventje weer op te pikken. Deze dingen zullen alle studenten zeker herkennen.

1. Hallo sociaal leven

Vrienden, familie en zelfs het lief moesten wijken voor je boeken. Niet dat je statistiek interessanter vindt dan een girls night met je vriendinnen, maar je wil later ook nog die cocktails kunnen betalen dus het was blokken geblazen. Nu heb je plots weer zeeën van tijd en is het de hoogste tijd om je sociaal leven terug op te pikken. Bijpraten met vriendinnen, gaan eten bij je ouders, een romantische date met je vriend en de ziel uit je lijf dansen op een vette party.

2. Jezelf weer verzorgen

Persoonlijke hygiëne of zelfs elke dag een proper paar sokken aantrekken, vergeet je al eens vlugger als je een hele dag binnen zit te studeren. Tijd voor een persoonlijke spa in je badkamer: een maskertje op je gezicht, je benen scheren, extra lang in bad liggen weken met een bruisbal of twee en je nagels – tenen én vingers – lakken.

3. Gesprekken voeren die niet over school gaan

Als je de laatste tijd over iets babbelde, ging het meestal over de leerstof die je uit het hoofd moest kennen. Zelfs je sms’jes draaiden volledig rond het vak waar je examen over had. Plots vragen je ouders niet meer of je het onder de knie hebt en krijg je geen berichten meer met de vraag ‘Aan welk hoofdstuk zit jij?’

4. Gezond eten

Diepvriesmaaltijden en McDonald’s maken plaats voor de hespenrolletjes of zelfgemaakte groentesoep van de mama. Je dieet van fast food – met de nadruk op fast, want je mocht geen tijd verliezen – komt ten einde. Toch voor even.

5. Nieuwe ontdekkingen

Je was een beetje wereldvreemd de laatste weken. Nu heb je weer zin om nieuwe muziek te ontdekken, naar de meest recente film die net uit is in de bioscoop te gaan kijken of een bezoekje te brengen aan die nieuwe hippe hotspot in het stad.

6. Uitslapen

Je beste vriend: je bed, moest noodgedwongen plaats maken voor je grootste vijand: je bureau. Na de blok profiteer je er dan ook van om extra lang onder je dons te blijven liggen. Opstaan voor 9 uur? Geen denken aan! Bingewatchen tot een kot in de nacht en uit je bed kruipen als het tijd is om te lunchen.

7. Bye bye stress

Er valt een gigantische last van je schouders. Je hebt je best gedaan om die krengen van examens zo goed mogelijk af te leggen. Nu is het gewoon afwachten, want je kan er toch niets meer aan doen. Geen zorgen meer dat je niet op schema zit met het blokken, geen paniekaanvallen meer dat je een black-out krijgt en vaarwel aan het koud zweten uitbreken als je de vraag niet snapt.

8. Beweging

Na wekenlang aan je bureaustoel vastgelijmd te zijn, kan je op een dag weer meer dan 200 stappen zetten. Je dagelijkse beweging houdt nu meer in dan de afstand van je tafel naar de koelkast, en dat tien keer per dag.

Lees ook: