Home LOL Ook West-Vlaanderen krijgt eigen kattencafé

Ook West-Vlaanderen krijgt eigen kattencafé

Met wie ga jij erheen?

kattencafé
Foto: Unsplash

West-Vlaanderen krijgt binnenkort zijn eerste kattencafé. Naast een heerlijk kopje koffie zal je in dat kattencafé ook kunnen genieten van het gezelschap van schattige katers.

Een kattencafé is niets nieuws meer. Er zijn er al in Gent, Antwerpen en Brussel. Maar binnenkort is ook West-Vlaanderen een poezencafé rijker. In Kortrijk opent Kuro Neko (Japans voor ‘zwarte kat’) deze zomer zijn deuren.

In het café zullen een stuk of tien huiskatten rondlopen. Je zal er enkel met katers kunnen knuffelen, omdat die socialer zijn. Ook zal het café samenwerken met een nabijgelegen asiel. Er zullen zo’n vijf katten beschikbaar zijn ter adoptie.

Strenge regels

De katten in het café zullen verzorgd worden door een Kortrijkse dierenarts zodat ze perfect gezond blijven. Je eigen huisdieren meenemen naar Kuro Neko zal (helaas) niet mogen. Er zal camerabewaking zijn en er wordt een alarm geïnstalleerd zodat de klanten niet ongemerkt een kat mee naar huis kunnen nemen.

Ook in de keuken zal alles volgens het boekje verlopen. Tussen de bar en het kattengedeelte zit een glazen wand. Hapjes en drankjes zullen via een luikje doorgegeven worden, zodat er geen kattenhaar in het eten terechtkomt.

Coworking space en kattenjoga

En het wordt alleen nog maar beter. Boven het café is er, tijdens de kantooruren, een kattenvrije coworking space. Daarna wordt die ruimte omgetoverd tot een polyvalente zaal waar er verschillende activiteiten (zoals kattenyoga) georganiseerd kunnen worden. Wij kunnen alvast niet wachten!

Wie het café wil bezoeken kan vanaf augustus terecht in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Kortrijk. Het café zal 7/7 geopend zijn van 8u30 tot 20u.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.