Home LOL MUST FOLLOW: The Daily Male klaagt objectivering van vrouwen aan door de...

MUST FOLLOW: The Daily Male klaagt objectivering van vrouwen aan door de rollen om te draaien

Het post ludieke koppen bij foto's van mannelijke celebs.

the daily male
© christian fregnan via unsplash

Twitteraccount ‘The Daily Male’ is het grondig beu dat vrouwen in sommige media keer op keer beoordeeld worden op hun uiterlijk voorkomen. Het toont aan hoe fout dit eigenlijk is door de rollen om te draaien en dergelijke seksistische commentaar te schrijven bij mannelijke celebs.

Als je in sommige media een artikel over een vrouwelijke celebrity leest,  staat er steevast wel een paar keer vermeld wat de dame in kwestie droeg of hoe ze eruitzag. Terwijl dit in de meeste gevallen irrelevant en volledig naast de kwestie is. Jennifer Lopez zamelt bijvoorbeeld geld in voor een goed doel en in de kop van het artikel staat te lezen dat ze een ‘jurk met een diepe decolleté aanhad die haar vormen goed in de kijker zette’. Moest Leonardo DiCaprio voor hetzelfde feit in diezelfde krant staan, dan zou er met geen woord gerept worden over wat de acteur droeg of hoe zijn lichaam eruitzag.

Mannen worden beoordeeld op hun verschijning

Twitteraccount The Daily Male is deze objectivering van vrouwen in de pers grondig beu. Het wil vooral tabloids zoals The Daily Mail – vandaar de naam – aanklagen en post daarom ludieke krantenkoppen of bijschriften online waarin het de rollen voor een keer omdraait. Dit keer zijn de mannen het slachtoffer en worden zíj beoordeeld op hun verschijning of kledingkeuze. Het sociale media-account wil zo aantonen hoe belachelijk deze praktijk eigenlijk is. ‘Als The Daily Mail over mannen schreef zoals ze over vrouwen schrijven’, aldus The Daily Male over zijn opzet.

Het account is nog maar pas opgestart, en het heeft al bijna 1.500 volgers. Wij kunnen ons vinden in hun boodschap, en kunnen hun ironische aanpak wel smaken. Wat vinden jullie?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.