Home Lifestyle In deze Amerikaanse staat kan je logeren in een aardappel. Ieder zijn...

In deze Amerikaanse staat kan je logeren in een aardappel. Ieder zijn ding natuurlijk

Wie zou jij meenemen naar deze - euhm - aparte locatie?

Airbnb

In de categorie ‘plekken waar je nooit aan dacht om er in te logeren’: deze reusachtige aardappel in de Amerikaanse staat Idaho kan je vanaf nu huren op Airbnb. Klinkt dat als een droomverblijf voor jou? (Echt?) Dan wacht je best niet te lang: de boekingen gaan snel.

Zes ton. Zoveel weegt de nepaardappel die sinds kort het landschap van het Amerikaanse stadje Boise in Idaho ‘opwaardeert’. De gigantische aardappel werd gemaakt voor de 75ste verjaardag van de Idaho Potato Commission en werd zes jaar lang door het lang getoerd om de aardappelverkoop te stimuleren.

Omdat de aardappel niet langer gebruikt werd voor marketingdoeleinden, ging een creatieve Amerikaan graag aan de slag met het ongebruikelijke kunstwerk. Hij toverde de patat om tot een logeeradres van 33 vierkante meter voor twee personen. Omringd door akkerland en een zicht op de Owyhee Mountains hoopt de eigenaar nu dat het een populair vakantieverblijf kan worden.

Geïnteresseerde reizigers kunnen de aardappel boeken op Airbnb, en wachten best niet te lang. Hoewel het verblijf pas in mei opent, is de hele maand al volgeboekt en lopen ook de reservaties voor juni vlotjes binnen. Voor een nachtje in de megapatat met een queensize bed, salon, mini-keuken en badkamer betaal je vanaf 192 dollar per nacht, omgerekend zo’n 170 euro. Meer informatie over de aardappel vind je terug op de Airbnb-pagina. Je doet ermee wat je wilt.

Lees ook: