Home LOL ‘LEUK’: dit zijn de 10 irritantste woorden van 2017

‘LEUK’: dit zijn de 10 irritantste woorden van 2017

Wat vind jij van woorden als 'me-time' of 'loverboy'?

Het einde van het jaar nadert, en daar horen ook de onvermijdelijke lijstjes bij. Naast de beste uitvindingen en de populairste Instagramfoto’s van het afgelopen jaar, zijn daar nu de irritantste woorden van 2017. En daar zitten enkele verrassende exemplaren tussen!

Het was het Instituut voor de Nederlandse Taal dat in november een oproep deed om te achterhalen wat de irritantste woorden van 2017 zijn. De grootste reden waarom mensen een woord niet meer willen horen? ‘Het wordt vaak te pas en te onpas gebruikt’. Andere woorden werden dan weer te vaag bevonden, zijn compleet overbodig of geven een verkeerd beeld van de werkelijkheid.

De grootste ergernis van de Vlamingen? ‘Dagdagelijks’, want ‘wat is er nog dagelijkser dan dagelijks’. Ook ‘groentjes’ blijkt een verkleinwoord dat totaal overbodig is. Verder vervolledigen ‘comfortzone’, ‘me-time’, ‘leuk‘, ‘super’, ‘eigenlijk’, ‘ik heb zoiets van’, ‘absoluut‘ en ‘naar de toekomst toe’ de top 10 van irritantste woorden van 2017 in Vlaanderen.

Bij onze noorderburen bestaat de top 10 uit ‘duurzaam’, ‘eigenlijk’, ‘genderneutraal‘, ‘in je kracht staan’, ‘loverboy’, ‘papadag’, ‘shinen’, ‘soort van’, ‘stukje’ en ‘super‘. Vanaf vandaag kan jij meestemmen welk woord bekroond wordt tot meest irritante woord van 2017. Op 7 december wordt de winnaar – of moeten we zeggen: verliezer – bekendgemaakt.

Bron: VTM Nieuws

Lees ook: