Home Lifestyle Dit zijn de 25 beste uitvindingen van 2017

Dit zijn de 25 beste uitvindingen van 2017

Zowel Fenty Beauty van Rihanna als de fidget spinner hebben het lijstje gehaald!

Het is nog maar eind november, maar de eindejaarslijstjes lopen al binnen. Zo heeft het Amerikaanse Time Magazine nu al een verdict geveld over de beste uitvindingen van 2017. Hier is de top 25!

1 / 25
Jibo
eSight 3
Halo Top
Fenty Beauty
Ember Mug
Thyssenkrupp MULTI
Apple iPhone X
Nike Pro Hijab
Forward
Adidas Futurecraft 4D
Tesla Model 3
Willow Pump
Nest Secure
NASA Mars Insight
Oculus Go
Tasty One Top
DJI Spark
Molekule
Michelin Vision Concept
Norton Core
Bempu
Nintendo Switch
VICIS Zero1
GreenWave 3D Ocean Farm
Fidget Spinners
Jibo
Jibo

Jibo lijkt zo weggelopen uit een animatiefilm van Pixar. De robot kan voorlopig enkel nog de makkelijkste interacties doen met mensen, maar het is een eerste stap in de richting van intelligente robots.

eSight 3
eSight 3

eSight 3 is een bril die de mogelijkheid biedt aan blinde mensen om te ‘zien’. Via een speciaal algoritme kan het aan de hand van licht en andere impulsen uit de omgeving ervoor zorgen dat een blind persoon zich beter bewust is van de omliggende objecten en mensen. Meer info vind je hier.

Halo Top
Halo Top

Wat als je een volledige pot ijs kon eten zonder je schuldig te voelen over de calorieën? Halo Top maakt dat mogelijk! Dankzij de formule met Stevia bevat een potje van 473 ml hooguit 360 calorieën. Check it out! Helaas is het enkel beschikbaar in de VS, Australië en Mexico. Kom maar snel naar België Halo Top, genoeg klanten hier!

Fenty Beauty
Fenty Beauty

Superster en all round babe Rihanna haalde de lijst met haar make-uplijn Fenty Beauty. Door foundations aan te bieden in 40 verschillende tinten, maakte de 29-jarige popsensatie het niet alleen mogelijk voor vrouwen om (eindelijk) een passende kleur te vinden voor hun huidskleur, maar ontketende ze ook een debat over diversiteit in de make-upindustrie. Bravo, RiRi!

Ember Mug
Ember Mug

Een kopje om onze koffie warm te houden, soms moet het niet meer zijn dan dat.

Thyssenkrupp MULTI
Thyssenkrupp MULTI

Wie ‘Charlie and the Chocolate Factory’ kent, heeft al gehoord van een lift die meer kan dan enkel omhoog en omlaag gaan in een gebouw. Het Duitse bedrijf Thyssenkrupp heeft een lift ontwikkeld die dankzij ingebouwde magneten in verschillende richtingen kan bewegen. Na een succesvolle test staat het in gebruik nemen van de eerste lift gepland voor het jaar 2021 in Berlijn.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Hate it or love it, maar ook de iPhone X heeft de lijst gehaald. Het valt niet te ontkennen dat de smartphone een nieuwe hoofdstuk opent voor de ontwikkeling van Apple.

Nike Pro Hijab
Nike Pro Hijab

Dankzij deze uitvinding van Nike kunnen moslimse vrouwen sporten in een aangepaste stof die meebeweegt met het lichaam en luchtdoorlatend is.

Forward
Forward

Forward is een wellness die werkt als een preventieve kliniek. Vergelijkbaar met een high-end fitness club, biedt de kliniek de mogelijkheid om ook regelmatige controles bij de dokter en bloedtesten in te plannen. Zo kun je eventuele ziektes meteen spotten.

Adidas Futurecraft 4D
Adidas Futurecraft 4D

Met behulp van 3D-technologie kan Adidas een schoen maken die specifiek aangepast is aan de drager. Op die manier haal je het beste uit elke sportprestatie.

Tesla Model 3
Tesla Model 3

De toekomst van de auto is volledig op stroom rijden en Tesla is de koploper in die ontwikkeling. Tesla Model 3 is enorm populair en niet duur, wat goed is voor het milieu én onze portemonnee!

Willow Pump
Willow Pump

Borstvoeding geven is niet altijd even makkelijk wanneer je onderweg bent. Daar probeert Willow Pump, een kolfapparaat op batterijen, verandering in te brengen. Door het kleine formaat kan je het bovendien makkelijk in je beha steken voor nog meer gebruiksgemak.

Nest Secure
Nest Secure

Nest Secure is volgens Time een van de beste alarmsystemen om je huis te beschermen en enorm gebruiksvriendelijk.

NASA Mars Insight
NASA Mars Insight

De wetenschappers bij NASA hebben niet stilgezeten in 2017. Mars InSight is de nieuwste uitvinding die in maart 2018 naar de rode planeet wordt gestuurd voor onderzoek.

Oculus Go
Oculus Go

Virtual Reality wint steeds meer aan belang en Facebook springt mee op de trein van vernieuwing. De Oculus Go is veel meer dan een gewone VR-bril, het is een soort draagbare computer die werkt op zichzelf. Volgend jaar zal het product gelanceerd worden met een prijskaartje van $ 199.

Tasty One Top
Tasty One Top

Geen keukenprinses? Geen probleem! BuzzFeed heeft een slim keukenhulpje ontwikkeld om je stap per stap door verschillende recepten te begeleiden.

DJI Spark
DJI Spark

Vergeet de selfiestick, drones zijn de nieuwste accesoire voor mooie foto’s. Wat DJI Spark beter maakt dan de andere concurrenten op de markt, zijn de ingebouwde sensoren die voorkomen dat het toestel neerstort en de mogelijkheid om de drone de besturen met handgebaren.

Molekule
Molekule

Molekule is een nieuwe generatie luchtfilter die niet enkel de schadelijke stoffen in de lucht vasthoudt zoals klassieke toestellen, maar ze volledig kan vernietigen.

Michelin Vision Concept
Michelin Vision Concept

Michelin is volop bezig aan het ontwikkelen van een slimme autoband. Hoewel het tot 20 jaar kan duren vooraleer de banden op de markt komen, voorspelt het prototype een concept dat gemaakt is van gerecycleerd materiaal, zonder lucht en volledig aanpasbaar aan de omstandigheden.

Norton Core
Norton Core

Steeds meer technologische snufjes zijn verbonden aan een WiFi-netwerk, wat hen een makkelijk doelwit maakt voor hackers. Norton Core is een slimme router die abnormale activiteiten en een virus meteen kunnen spotten en afweren van de rest van het netwerk. Het futuristisch ontwerp is een grote bonus.

Bempu
Bempu

Bempu is een polsbandje met een kleine prijs en een grote impact voor pasgeboren kinderen. Het bandje detecteert de lichaamstemperatuur van een baby en signaleert op tijd wanneer een kind het te koud heeft. Dit is vooral van belang bij te vroeg geboren baby’s, want de juiste temperatuur kan voor een prematuur het verschil tussen leven en dood betekenen. De uitvinding van Bempu heeft al duizenden levens gered in meer dan 25 landen.

Nintendo Switch
Nintendo Switch

De Nintendo Switch maakt het mogelijk om nooit te moeten stoppen met gamen. Je kunt makkelijk schakelen tussen de console en tablet, afhankelijk van je locatie.

VICIS Zero1
VICIS Zero1

VICIS heeft de veiligste helm ooit ontwikkeld, die vooral belangrijk is bij contactsporten zoals American football. Dankzij de VICIS Zero1 wordt de impact van een slag op het hoofd aanzienlijk minder, waardoor de atleet minder risico loopt op hersenschade.

GreenWave 3D Ocean Farm
GreenWave 3D Ocean Farm

GreenWave 3D Ocean Farm stelt ons in staat om onder andere mosselen, zeewier en oesters te kweken aan een platform dat in de oceaan drijft. Dit verkleint niet enkel de ecologische voetafdruk, maar kan ook een antwoord bieden op overbevissing door het bieden van andere alternatieven.

Fidget Spinners
Fidget Spinners

Fidget Spinners waren misschien wel de grootste hype van het afgelopen jaar, en mochten daarom niet ontbreken in dit lijstje.

Bron: TIME

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.