Home LOL Leer in 1,2,3 bloggen

Leer in 1,2,3 bloggen

Ben jij blogaddicted en droom jij ervan zelf je eigen blog te hebben? Wil je eindelijk een plekje op het internet waar je je liefde voor mode, beauty, deco, DIY, reizen of eender welke andere passie kan uiten? Met dit simpel stappenplan leer je in 1, 2, 3 hoe ook jij een zeg krijgt in de bloggersworld. 

1. Wees uniek

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over het concept dat je wil brengen. Kies een leuke, catchy naam en maak artikels die je zelf ook graag zou lezen. Zorg ervoor dat het jouw platform wordt en dat alles in je blog weerspiegelt wie je bent. 

2. Nail je lay-out

Kies voor een simpele, maar mooie lay-out. Niets is lastiger dan uren moeten rondsurfen voor je iets kan vinden op een blog. Als mensen naar je blog surfen, moet hen meteen duidelijk worden wie je bent en wat je doet. 

3. Wees kritisch voor jezelf op de juiste momenten

Als je iets op het net gooit, kan iedereen – maar dan ook echt iedereen – dat lezen. Lees je tekst dus een aantal keren na (je wilt niet gepakt worden op schrijffouten), zoek een onderwerp dat lezers boeit en probeer mooie beelden bij je artikel te maken/zoeken. Misschien kan je je artikels in het begin wel door een vriendin laten nalezen? Wanneer het na een tijd allemaal wat vlotter gaat, moet je ook leren loslaten. En je gewoon amuseren. Als je bij elk artikel Ms. Perfect wilt zijn, komt er vast nooit iets online. 

4. Wees vindbaar en aanwezig

Volgers krijg je alleen door aanwezig te zijn op het internet. Mensen moeten je kunnen vinden. Daarom is het belangrijk om je blog (en nieuwe artikels) te promoten op Social Media sites. Maak een pagina van je blog aan op Facebook, Twitter en Instagram en vraag aan je vrienden om je nieuwe artikels te sharen. Zorg er ook voor dat je regelmatig een blogpost publiceert. Als er geen nieuwigheden verschijnen, haken lezers af.  

5. Geef je bezoekers feedback 

Op blogs is het normaal dat lezers reacties geven op je artikels. Maak tijd om persoonlijk op hun vragen en feedback te antwoorden. Zo laat je zien dat je geïnteresseerd bent in je publiek en houdt van een persoonlijke aanpak. 

Surf snel naar WordPress Blogger of Blogspot en maak een gratis blog aan. En nu vooral: amuseren maar!