Home Lifestyle 10 redenen waarom we honden soms liever zien dan mensen

10 redenen waarom we honden soms liever zien dan mensen

4. Wat je ook doet of zegt, je mag er zeker van zijn dat je hond geen commentaar geeft. Hij staat altijd en overal aan jouw kant: #teambaasje.

© giphy

Honden zijn de beste vriend van de mens. De harige viervoeters vinden heel wat sneller de weg naar ons hart dan andere mensen daarin slagen. Stiekem zien we honden soms zelfs liever dan onze medemens, en wel om deze 10 redenen.

1. Honden stellen geen domme vragen

Aan wat denk je? Waarom stuur je niet terug? Waarom draag je zo’n hoge hakken als we een heel eind moeten stappen? Het zal je hond worst wezen, zolang ie maar een dikke aai en die worst krijgt.

2. Honden brengen ons aan het lachen

Je mag nog een rotdag achter de rug hebben, als je thuiskomt en je hond weer een van zijn gekke stoten uithaalt, ben je je miserie meteen vergeten.

3. Honden doen lekker wat ze willen

Ze trekken zich niks aan van wat mensen van hen denken. Dutjes in het midden van de weg, de worst pakken die op de keukentafel ligt, een plasje tegen de buurman zijn brievenbus, volgens je kleine vriend kan het allemaal zonder problemen.

4. Honden veroordelen ons niet

Wat je ook doet of zegt, je mag er zeker van zijn dat je hond geen commentaar geeft. Hij staat altijd en overal aan jouw kant: #teambaasje.

5. Honden geven ons altijd aandacht

Honden zijn steeds te vinden voor een dikke knuffel of een aaitje. Ze hebben niks liever dan bij jou op de schoot of in de zetel te kruipen. De liefde die je van je viervoeter krijgt, is onvoorwaardelijk.

6. Honden zijn altijd enthousiast

Een hond is blij met de allerkleinste dingen. Een bal, een stukje vlees, een wandeling of een prop papier en zijn dag kan niet meer stuk. En als er één ding aanstekelijk werkt, dan is het wel enthousiasme.

7. Honden hebben dezelfde hobby’s

Wat maakt ons gelukkig? Lekker – en veel – eten en een goede nachtrust. Bij je hond is dat net hetzelfde. Samen luieren in de zetel met een grote pot Ben&Jerry’s/hondenbrokken: yes please!

8. Honden spreken ons niet tegen

Regel 1: we hebben altijd gelijk. Regel 2: als we geen gelijk hebben, dan is regel 1 automatisch van toepassing. Honden snappen dit. Geen honderden tegenargumenten en geen eindeloze discussies. Amen!

9. Honden zijn trouw

Ze staan je vol ongeduld op te wachten bij je thuiskomst en ze zijn altijd in de wolken als ze je terugzien, ook al was je maar een kwartiertje naar de winkel. Ze blijven steeds aan je zijde en ze beschermen je als andere mensen te dicht komen. Helden!

10. Honden zijn gewoon superschattig

Van de allerkleinste chihuahua tot de allergrootste newfoundlander, honden zijn de schattigheid zelve.

Lees ook: