Home LOL Hoe je je T-shirt opvouwt, zegt veel over je persoonlijkheid

Hoe je je T-shirt opvouwt, zegt veel over je persoonlijkheid

Hoe doe jij het?

Giphy.com
Volgens Patti Wood, een expert in lichaamstaal en menselijk gedrag van de Emory universiteit, heeft de manier waarop je je T-shirt opvouwt een invloed op je persoonlijkheid. 

Redactrice isa: "ik vouw m'n T-shirts op zoals in de winkel: eerst de mouwen naar binnen en dan vouw ik horizontaal. Ze moeten niet exact allemaal even groot zijn, maar de neuroot in mij kan té grote verschillen niet aan. Ja, een beetje een Monica-uit-Friends-type. Misschien zegt het feit dat ik ze op kleur sorteer, meer over mijn persoonlijkheid."

Volgens Patti zijn er vier verschillende categorieën waar mensen meestal in passen. Het kan gebeuren dat je thuishoort in meer dan één categorie.

1. Een perfecte rechthoek

t-shirt vouwen persoonlijkheid

Mensen als jij zijn geduldig, georganiseerd en hebben een vaste routine. Jij laat taken nooit onafgewerkt achter. Verandering? Dat hoeft niet voor jou. Laat alles maar z'n gangetje gaan. De kans is groot dat je deze routines thuis hebt opgepikt. Deed je moeder de was altijd op zondag, dan zal jij dat ook doen. Je zal zelfs misschien hetzelfde wasmiddel gebruiken. Heeft iemand een helpende hand nodig? Jij bent diegene die altijd paraat staat. Op jou kan je (perfect rechthoekig) bouwen.

2. Zoals in de winkel

t-shirt vouwen persoonlijkheid

Jij gebruikt de methode die ze ook in kledingwinkels gebruiken: eerst de mouwen naar binnen en dan horizontaal vouwen. Als deze techniek goed genoeg is voor winkels, waarom zou jij hem dan niet gebruiken? Jij wil een stapel T-shirts die er netjes, kreukvrij en mooi uitziet. Zo moet je hele huis er tout court uitzien. Jij strijkt je kleren tot er geen kreukje meer te zien is. Je zou nog liever naakt de deur uit gaan dan in een verfrommelde outfit. Een perfectionist in hart en nieren. 

3. Eerst verticaal in de helft, dan horizontaal

t-shirt vouwen persoonlijkheid

Organisatie is niet je sterkste kant. Jij bent een type die de wasmand eerst laat uitpuilen vooraleer je aan de was begint. Als de was moet opgevouwd worden, wil je dat manlief meehelpt want dan ben jij er sneller vanaf. Het is ook maar goed dat je hem inschakelt: he keeps you on track. Jij bent zo snel afgeleid dat je zonder hem amper iets gedaan zou krijgen. 

4. In een rolletje

t-shirt vouwen persoonlijkheid

Time is money. Jij bent snel en efficiënt. Door je T-shirts op te rollen, komen er minder kreuken in. En het is de snelste methode. Voor mensen als jij maakt het niet uit hoe de was wordt gedaan, zolang hij maar wordt gedaan.

Volgens Patti Wood bepaalt de manier waarop je een stukje pizza eet, ook je persoonlijkheid.