Home LOL Heimwee naar het ‘Throwback Thursday’-concert? Dit waren de hoogtepunten!

Heimwee naar het ‘Throwback Thursday’-concert? Dit waren de hoogtepunten!

Was jij erbij?

Gisteren was het alweer tijd voor het laatste ‘Throwback Thursday’-concert. Duizenden volwassenen gingen uit hun dak en beleefden de tijd van hun leven tijdens het grote verjaardagsfeest van Ketnet. Speciaal voor zij die stiekem in een hoekje zitten te huilen, sommen wij de 13 leukste momenten op.

1. Een blij weerzien met de eerste Ketnetwrapper ooit

Steven Van Herreweghe mag zich de allereerste Ketnetwrapper ooit noemen. Hij deed toen in zijn broek van de zenuwen, maar samen met Sofie Van Moll aan zijn zijde babbelde hij twintig jaar later de hele show vlekkeloos elkaar. Good job!

helemaal klaar weer voor een nieuw #sportpladijs!!! Jullie ook? #20jaarketnet #tbtinhetsportpladijs

A post shared by Sofie Van Moll (@sofie_van_moll) on

2. Eigenlijk een blij weerzien met álle Ketnetwrappers

Tijdens de show kregen we een terugblik van alle Ketnetwrappers die de voorbije twintig jaar de revue zijn gepasseerd. Yep, wij herkennen ze nog allemaal! En liefste Steven, we houden je aan je belofte!

Het is fijn een puzzelstukje te zijn.

A post shared by brittvanmarsenille (@brittvanmarsenille) on

Wrappers onder elkaar. Wie komt er naar 25 jaar Ketnet? @niels_destadsbader @ketnet_be #20jaarketnet #sportpladijs #throwbackthursday #ketnet

A post shared by Steven Van Herreweghe (@stevenvanherreweghe) on

3. De tekst van ‘Zoë eet Pita’ nog schaamteloos vanbuiten kennen

W817‘ zorgde voor het eerste echte dansmoment van de avond. Hun nummers ‘We zijn er voor elkaar‘, ‘Zoë eet Pita‘ en ‘W817‘ deden iedereen swingen van plezier. Kon jij alles meezingen of had je stiekem de lyrics nodig?

4. Kleine kindjes worden groot

Jonas van ‘X!NK‘, Tonya, Laura en Thor zorgden dan weer voor een flashback naar ‘Junior Eurosong‘. We schrokken ons een hoedje toen we hen op het podium zagen verschijnen. Bijna onherkenbaar!

Groetjes vanuit het Sportpladijs! Avond 1: check!

A post shared by Jonas Meukens (@jonasmeukens) on

5. Hallo, Ketnetkroket

Op de twintigste verjaardag van Ketnet mocht hét meest nostalgische spelletje ooit natuurlijk niet ontbreken. Enter: de Ketnetkroket. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid mochten enkele ‘losers’ van het spelletje hun kans nog eens wagen. En jawel, deze keer gingen ze niet met lege handen naar huis. Za-lig!

“Ik ben de loser van de ketnetkroket” #ketnetthrowback #ketnet #sportpaleis #antwerp #ketnetkroket

A post shared by Bruno Matthys (@brunomatthys) on

6. De tribune voelen trillen op de beats van ‘Spring’

Nostalgie op-en-top toen de mannen (en vrouw) van ‘Spring‘ op het podium kwamen. Speciaal voor het ‘Throwback Thursday‘-concert hielden ze een reünie en daar waren wij maar al te blij om! Dankzij ons aanstekelijk enthousiasme voelden we de tribune dan ook trillen. ‘En ik spring, spring, spriiiiing. De wereld in!’

Jonges ik kan vredig sterven ??#throwbackthursday #sportpladijs #spring #samsonkomtnog

A post shared by Frouke (@froukedvries) on

7. De ware betekenis achter de ‘Appelmoesblues’

Omdat we toch met allemaal volwassenen in de zaal zaten, deed Jelle een bijzonder geheim uit de doeken. Ooit al gehoord van de ‘Appelmoesblues‘? En nee beste vrienden, volgens Jelle gaat dit liedje niet over appelmoes. Waar zat die toch met zijn gedachten?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

8. Samen met iedereen de move van ‘Alles is op’ dansen

Toen Samson en Gert op het podium verschenen, ging het dak er pas echt af. Maar het werd nog beter, want tijdens ‘Alles is op‘ dansten iedereen (echt iedereen) mee. Hier word je gewoon instant gelukkig van.

9. De toespraak van meneer de burgemeester

Wie aan meneer de burgemeester denkt, denkt spontaan aan zijn legendarische toespraken. Hij had dan ook heel het Sportpaleis mee tijdens zijn officiële moment.

10. Prachtig eerbetoon aan mevrouw Praline

Maandagavond klonk er een speciaal applaus doorheen het Sportpaleis. Een ‘Samson & Gert’-fan stak een petje met een foto van mevrouw Praline in de lucht. Gert Verhulst nam het petje op het podium en zorgde voor een emotioneel moment tijdens de feestvreugde.

11. De terugkeer van Octaaf De Bolle

Octaaf De Bolle bleef na ‘Samson & Gert’ uit de spotlights. Gelukkig wilde hij voor de verjaardag van Ketnet zijn kostuum van onder het stof halen. Voor Viktor Verhulst – zoon van Gertje – is dit alvast dé comeback van de eeuw.

Starstruck. Voor mij dé comeback van de eeuw. Na 15 jaar terug op het podium. Octaaf De Bolle! ?❤️?❤️

A post shared by Viktor Verhulst (@viktorverhulst) on

12. Een laatste keer je stembanden laten werken tijdens de set van Peter Van de Veire

Peter Van de Veire mocht het feestje van het jaar afsluiten. Hij mixte de leukste platen aan elkaar en zorgde ervoor dat iedereen met een tevreden en voldaan gevoel naar huis kon gaan.

Patsergedrag. Maar wél het leukste feestje van de laatste 20 jaar. #throwbackinhetsportpladijs

A post shared by Peter Van de Veire (@petervandeveire) on

13. Het moment waarop Jelle Cleymans op handen wordt gedragen

Na al dat zingen en dansen wordt een zanger ook moe. Jelle Cleymans genoot na zijn optreden van de set van Peter Van de Veire, maar toen gebeurde er iets wat hij niet zag aankomen. Het publiek droeg hem namelijk op handen! En dat mag je deze keer letterlijk nemen.

Yep, het waren vier avonden vol plezier, gedans, lachende gezichten, valse noten hier en daar, en natuurlijk de nodige portie nostalgie. Dus liefste Gert, volgend jaar opnieuw? Please?

Lees ook: