Home LOL 12 awkward situaties waarin je je bevindt op je eerste werkdag

12 awkward situaties waarin je je bevindt op je eerste werkdag

7. Je gaat een hele dag lang niet naar de wc omdat je niet durft te vragen waar de toiletten zijn.

via Giphy.com
De eerste dag op een nieuwe job is superspannend, maar het kan ook best awkward zijn. Nieuwe taken, nieuwe mensen, nieuwe omgeving: het is allemaal even wennen. Dit zijn de twaalf awkward situaties waarin je je bevindt op je eerste werkdag.

1. Een week op voorhand heb je al slapeloze nachten omwille van het volgende dilemma: neem je lunch mee op je eerste werkdag of niet? 

Gaat het personeel ’s middags uit lunchen? Bestellen ze een broodje en eten ze dat aan hun bureau op? Of is er een cafetaria? * paniekaanval * 
 

2. Je beslist voor alle zekerheid toch je brooddoos mee te nemen.

Maar gaat uiteindelijk toch lunchen omdat het nooit het goede moment lijkt om te vragen waar de koelkast staat, waardoor je boterhammen al vijf uur lang liggen te zweten in je handtas.
 

3. Gezien je de buurt nog niet kent, loop je de eerste bistro binnen die je tegenkomt.

Die uiteraard peperduur blijkt te zijn (€ 8,50 voor een soepje, really?!), waarna je op de weg terug naar kantoor véél betaalbaardere opties om de hoek spot. 
 


 

4. Je durft niet te snacken aan je bureau.

Normaal zit je constant te snacken – een tienuurtje, een dessertje na je lunch, een vieruurtje – maar opeens durf je niet meer. Wat als iedereen je een vreetzak vindt? Of je overal kruimels achterlaat? Het is het risico niet waard.
 

5. De eerste twee weken arriveer je standaard 45 minuten te vroeg.

Je bent normaal nooit te vroeg maar bij de gedachte dat je te laat zou kùnnen zijn, breekt het zweet je uit.
 

6. Je blijft ook steeds als laatste op kantoor.

Ook al heeft je baas gezegd dat dat absoluut niet hoeft, ga je altijd pas als laatste naar huis. Je nieuwe collega’s vinden je duidelijk een slijmbal, maar eigenlijk heb je gewoon even tijd alleen nodig om te bekomen van je werkdag.

7. Je gaat een week lang niet naar de wc.

Niemand doet de moeite om je te vertellen waar de toiletten zijn en ook al is het een perfect normale vraag, je bent te beschaamd om ze te stellen. In plaats daarvan houd je je plas op tot de lunchpauze en ga je naar toilet in de dichtstbijzijnde koffiebar.
 

8. Zodra je baas tegen je praat, ben je je woorden kwijt en kan je geen deftige zinnen meer vormen.

Normaal ben je zelfverzekerd en welbespraakt, maar plotseling kan je alleen nog maar glimlachen en grinniken als een 13-jarige bakvis. Great.
 

9. Het ultieme dilemma als nieuweling: zit je negen uur lang zwijgend aan je bureau of pik je in op alles wat je nieuwe collega’s vertellen?

Hoe dan ook, je voelt je een complete nietsnut.

10. Je mailt constant met je vriendinnen.

Langs de ene kant omdat je je verveelt (werken zondersmall talk is nu eenmaal saai), langs de andere kant omdat je even de bevestiging nodig hebt dat er mensen op deze aardbol zijn die je interessant, grappig en gewoon geweldig vinden.
 

11. Je belt elke lunchpauze met je mama.

Zelfs al zaagt ze een half uur lang over de nieuwe haag van de buren, gewoon even met je mama kunnen babbelen, is al wat je nodig hebt om de rest van de dag door te komen.
 

12. Eindelijk nodigt een van je nieuwe collega’s je uit voor een drankje na het werk.

Je bent zó zenuwachtig om een goede indruk te maken dat je veel te veel wijn drinkt en om 20.30u alweer naar huis moet. Nailed it.
 

Bron: Asos Likes
 

Nog meer leesvoer over work-work-work: