Home LOL 11 dingen die je herkent als iedereen trouwt en baby’s krijgt en...

11 dingen die je herkent als iedereen trouwt en baby’s krijgt en jij daar totaal niet klaar voor bent

Iedereen rondom je wacht vol ongeduld op een ring, terwijl het enige ringvormige ding waar jij aan denkt je volgende donut is.

Wanneer je de tweede helft van de twintigerjaren bereikt, lijken je leeftijdsgenoten in twee groepen uiteen te vallen: zij die klaar zijn voor de volgende fase van het leven en zij die liever nog even vasthouden aan de vrijheden van vroeger. Als je bij die laatste helft hoort, herken je jezelf waarschijnlijk in onderstaande opsomming. En hé, dat is helemaal oké!

1

Iedereen rondom je wacht vol ongeduld op een ring, terwijl het enige ringvormige ding waar jij aan denkt je volgende donut is.

En calamares ook wel.

© Giphy

2

Het enige wat al die trouwfeesten en baby’s in je vriendenkring voor je doen, is je doen twijfelen of je dit zelf allemaal wel wilt meemaken.

Zou een leven als eeuwige gast op trouwfeesten en occasionele babysitter niet fijner en minder stresserend zijn?

© Giphy

3

Het enige wat al die trouwfeesten en baby’s in je vriendenkring voor je ouders doen, is hen hoop geven dat jij er binnenkort ook aan zal beginnen.

Not a chance.

© Giphy

4

Je weet niet zeker of je wil trouwen, maar je weet wel dat je ooit een groot feest geeft ter ere van jezelf.

Al het geld dat jij nu uitgeeft aan cadeautjes en outfits voor trouwfeesten en babyshowers van vrienden moet je toch ooit terugkrijgen?

© Giphy

5

Je bent zo dankbaar voor die paar vriendinnen die net als jou nog geen wedding of baby fever hebben.

Jullie hebben een pact gemaakt dat jullie elkaar de komende drie jaar niet zullen alleen laten in het ongetrouwde, babyloze clubje.

© Giphy

6

Je durft niet te vaak tegen je lief te praten over trouwfeesten of baby’s van vriendinnen, omdat je bang bent dat hij zal denken dat je hem subtiele hints geeft.

Oké, je zegt dan wel vaak dat er niets is terwijl je eigenlijk razend kwaad bent, maar wanneer je zegt dat je (nog) niet wil trouwen moet hij je écht geloven.

© Giphy

7

Wanneer gesprekken met vriendinnen te lang over trouwplannen, babykots en hypotheken gaan, smijt jij er een luchtige ‘Vorige week Temptation Island gezien?’ tussen.

‘Kunnen we het alstublieft even over de Kevin en zijn kuren hebben?!’

© Giphy

8

Vooral het feit dat je jezelf moeilijk nog ‘een meisje’ kan noemen als je getrouwd of mama bent, schrikt je af.

In 2001 zong je maar wat mee met Britney, maar nu weet je pas echt wat ze bedoelde toen ze zei dat ze ‘not a girl, not yet a woman’ was.

© Giphy

9

Terwijl je prikbord vroeger vol foto’s van zatte feestjes hing, wordt het nu overwoekerd door save-the-dates en geboortekaartjes.

Je krijgt het een beetje benauwd wanneer je er naar kijkt.

© Giphy

10

Het besef dat trouwfeesten de komende jaren zowat de zotste feestjes zullen zijn die jij en je volwassen vriendinnen samen zullen doen, maakt je nostalgisch naar de tijden waarin jullie elk weekend op een scoutsfuif waren.

Voordeel: trouwfeesten hebben gratis drank.

© Giphy

11

 Je vraagt je soms af of er iets is misgegaan tijdens je kinder- of tienerjaren waardoor jij nog niet klaar bent om te adulten en anderen wel.

Niet dat je ‘t erg vindt. Je hebt nog genoeg tijd om volwassen en verantwoordelijk te zijn, nietwaar?

© Giphy

Meer herkenbare lijstjes: