Home Lifestyle Body Zwanger? Dankzij deze 8 tips doorsta je die hittegolf zonder al te...

Zwanger? Dankzij deze 8 tips doorsta je die hittegolf zonder al te veel kwaaltjes

4. Draag zorg voor je benen!

© Getty

Loop jij ook met een bol buikje rond? Dan kan je het tijdens de hittegolf weleens moeilijk krijgen. Omdat zwangere vrouwen bijzonder kwetsbaar zijn bij overdreven hoge temperaturen, geven wij enkele belangrijke tips.

Je lichaamstemperatuur ligt tijdens de zwangerschap al een pak hoger dan normaal – bedankt, hormonen – en de torenhoge temperaturen doen ons lichaam dan ook niet ten goede. Met deze acht tips kan je bij te hoge temperaturen je lichaam tijdens je zwangerschap beschermen.

1. Drink meer dan genoeg water

We weten ondertussen allemaal dat ‘eten voor twee’ tijdens de zwangerschap een fabeltje is, maar wat je tijdens de hittegolf wél moet doen, is drinken voor twee. Probeer suikerhoudende dranken te vermijden en vergeet ook je huid niet hydrateren met een crème of waterverstuiver.

2. Rust zonder schaamte

Je mag het heus wel toegeven: zwanger zijn is héél intensief. Leg je daarom schaamteloos languit op de zetel en probeer die lichamelijke inspanningen te vermijden. Laat je hubby de boodschappen doen en een lekkere frisse pastasalade voor jou op tafel zetten.

3. Bedek je huid

Het laatste wat je wil doen tijdens de hittegolf is een laag kleren dragen, maar toch is het belangrijk om je huid tijdens je zwangerschap goed te bedekken. Zwangere vrouwen zijn heel gevoelig voor pigmentvlekken, die ook wel het ‘zwangerschapsmasker’ genoemd worden. Om te voorkomen dat de pigmentvlekken zich op je mooie gezicht nestelen, stel je je best niet bloot aan de zon. Ga je toch naar buiten? Smeer dan een dikke laag zonnecrème en draag een fancy hoed.

4. Draag zorg voor je benen

Je hebt tijdens je zwangerschap sowieso al het gevoel dat je met bakstenen aan je benen rondloopt. Het is dan ook belangrijk om die gezwollen benen tijdens de zomer goed te verzorgen. Strek die beentjes af en toe, houd ze regelmatig onder stromend water en til ze in bed of in de zetel eens op om die vochtophoping toch een beetje tegen te houden.

5. Kies voor comfort

Voor één keer is het toegestaan om de dresscode te negeren en in comfortabele kledij over straat te lopen. Kies bij voorkeur voor katoenen of linnen stoffen waarin je huid goed kan ademen. PS Ook in die stoffen heb je enkele heel modieuze kledingstukken.

6. Duik het water in

Het wordt sowieso aangeraden om tijdens je zwangerschap een paar keer het zwembad in te duiken. Nu het buiten bloedheet is, heb je des te meer zin om naar het zwembad te trekken én het helpt perfect om je lichaam te laten afkoelen.

7. Pas je eetpatroon aan

Misschien moet je tijdens de hittegolf eventjes op de tanden bijten en die pot augurken of zakken chips veilig opbergen. Ban alle gerechten en ingrediënten die moeilijk te verteren zijn en laat ook die kruidenpotjes dicht. Wat je dan in godsnaam wel nog mag eten?! Gekookte groenten, vis, vers fruit en wit vlees. Tip: probeer ook zo weinig mogelijk zout in te nemen om de vochtophoping in je lichaam te vermijden.

8. Speciale massage

Trakteer jezelf op een speciale zwangerschapsmassage en komt helemaal tot rust. Vergeet wel niet te vragen of er een airco blaast in het massagesalon!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.