Home Lifestyle SOS hittegolf: dit trucje helpt je om het hoofd (letterlijk!) koel te...

SOS hittegolf: dit trucje helpt je om het hoofd (letterlijk!) koel te houden

Geen airco? Geen probleem!

hittegolf
© Ava Sol via Unsplash

Heet, heter, heetst. Zo kunnen we de komende dagen het beste omschrijven. Plakken jouw billen ondertussen al goed tegen je bureaustoel aan en moet je het zonder airco doen? Lees dan vooral snel verder, want onderstaand trucje helpt je alvast om het hoofd koel te houden. You’re welcome!

Momenteel is het niet alleen buiten bakken en braden, maar ook voor wie binnen zit te werken, kan het soms erg warm aanvoelen. En al zeker als je geen airco of ventilator tot je beschikking hebt. Gelukkig voor ons is er al een makkelijk trucje dat vrijwel meteen voor afkoeling zorgt.

Nu kan je thuis zonder zorgen in je onderbroek zitten (thuiswerken heeft zo zijn voordelen!) of tussen je meetings door snel een koude douche nemen, maar je kan al op een veel makkelijkere manier komaf maken met dat plakkerige gevoel. Het enige wat je nodig hebt, is een haarband!

Keep it cool

Ons lichaam is over het algemeen erg gevoelig aan de hitte, maar ons hoofd krijgt het tijdens een hittegolf vaak extra hard te verduren. Zo geven onze hersenen het signaal aan ons lichaam dat we moeten afkoelen waardoor ons lijf op zijn beurt vaak harder begint te zweten. Je hoofd afkoelen door middel van een koelelement of een haarband geeft je hersenen (en dus ook je lichaam) het signaal dat het minder moet gaan zweten.

Het enige wat je moet doen, is je haarband (bij voorkeur eentje uit katoen) nat maken met koud water en het vervolgens enkele minuten in de koelkast laten liggen. Voelt heerlijk verfrissend aan! Onze tip? Haal meteen een multipack in huis zodat je makkelijk kan afwisselen en niet hoeft te wachten dat je ene exemplaar weer is afgekoeld.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.