Home Lifestyle Food RECEPTEN: 4 kleurrijke lekkernijen die je op Kerstmis op de brunchtafel kan...

RECEPTEN: 4 kleurrijke lekkernijen die je op Kerstmis op de brunchtafel kan zetten

Ho-ho-holidayfood!

Zoete recepten Kerstmis
© Tom Swalens voor Flair

Wat is er zaliger dan in de kerstvakantie uitgebreid brunchen met de mensen die je graag ziet? Met deze zoete wauw-recepten kan je op Kerstmis alvast uitpakken.

Red velvet pancakes

Doe eens gek en bak deze rode kerstmanpannenkoeken. Succes gegarandeerd!

Voor ongeveer 16 stuks • 35 min.

Dit heb je nodig

Voor de pancakes: 225 g witte bloem • 2 el bakpoeder • 1 kl kristalsuiker • ½ kl zout • 25 g zachte boter • 2 eieren, losgeklopt • 300 ml melk • 1,5 el rode voedingskleurstof • extra boter, om te bakken

Voor de afwerking: roomkaas • gekleurde suikerbolletjes (wit-groen-rood) • frambozen

Zo maak je het

  1. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom of met de keukenrobot.
  2. Voeg de gesmolten boter en de losgeklopte eieren toe. Voeg er dan de melk bij en klop tot een luchtig beslag.
  3. Voeg de rode voedingskleurstof toe.
  4. Bak de pancakes van groot naar klein in een pan met wat boter. Eens de luchtbelletjes opengaan en het deeg droger wordt, kan je de andere kant nog een minuutje verder bakken. Bak alle pancakes op die manier.
  5. Stapel ze met een laagje roomkaas ertussen. Werk af met de roomkaas, suikerbolletjes en frambozen.
© Tom Swalens voor Flair

Fortunecookies

Heb je nog wat extra tijd? Bij een nieuw jaar horen mooie wensen, dus waarom zou je die niet verpakken in de vorm van een fortunecookie?

Voor 15 koekjes • 20 min. + 8 min. in de oven

Dit heb je nodig

3 eiwitten (100 g) • 150 g kristalsuiker • 115 g roomboter, gesmolten en gekoeld • 1/4 kl vanille-extract • 1/4 kl amandelextract • 3 el water • 120 g bloem

Zo maak je het

  1. Verwarm je oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schrijf je wensen op reepjes papier.
  2. Klop je eiwitten samen met de suiker op hoge snelheid in een kom luchtig. Voeg een voor een de gesmolten boter, het vanille-extract, het amandelextract, het water en de bloem toe. Zorg dat alles steeds goed gemengd is voor je een volgend ingrediënt toevoegt.
  3. Maak met een lepel dunne rondjes van het beslag – ongeveer 2 mm dik en met een doorsnede van 7,5 cm – op de bakplaat. Laat er genoeg ruimte tussen en bak niet meer dan 2 of 3 koekjes tegelijkertijd. Omdat ze vrij snel hard worden, is de kans groot dat je ze anders niet meer kan vouwen.
  4. Bak de koekjes 7 à 8 minuten, tot de randjes bruin kleuren. Haal ze uit de oven, vouw ze tegelijkertijd dubbel, stop er een wens tussen en hang ze over een randje. Vouw ze zo dat ze de vorm van een fortunecookie krijgen. Laat ze hard worden voordat je ze eraf haalt en doe dat allemaal zo snel mogelijk.
  5. Laat ze afkoelen in een muffinbakvorm, zodat ze hun vorm behouden.
© Tom Swalens voor Flair

Gummibeertjes van roséchampagne

Ook leuk om cadeau te geven of om te serveren op oudejaarsavond: gummibeertjes van champagne. Laat ze wegsmelten in je glas champagne voor een speciale touch.

Voor 10 beertjes • 15 min. + 2 uur opstijven

Dit heb je nodig

150 ml roséchampagne • 3 el suiker • 3 el gelatinepoeder • 1 druppeltje rode voedingskleurstof

Zo maak je het

  1. Warm de champagne op. Los er de suiker en gelatine in op.
  2. Verdeel het mengsel over een siliconen beertjesvorm (of andere vorm) en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.

Cocktail met suikerspin

Het jaar 2020 sluit je af in stijl. Wat dacht je van een cocktail met een betoverende suikerspin? Poepsimpel, maar dat hoef je er natuurlijk niet bij te vertellen.

Voor 4 pers. • 5 min.

Dit heb je nodig

Suikerspin • cava of champagne

Zo maak je het

Doe een pluk suikerspin in een mooi glas en giet er de cava of champagne bij. Proost!

© Tom Swalens voor Flair

Meer feestelijke recepten: