Home Lifestyle Film ZIEN: aangrijpende trailer voor Netflixfilm ’22 July’

ZIEN: aangrijpende trailer voor Netflixfilm ’22 July’

Het drama gaat over de dodelijkste terroristische aanslag ooit in Noorwegen.

Netflix

Je kan vanaf vandaag de aangrijpende trailer van de nieuwe Netflixfilm ’22 July’ bekijken. Het drama vertelt het waargebeurde verhaal over de nasleep van de dodelijkste terroristische aanslag ooit in Noorwegen.

22 juli 2011 is een zwarte dag in onze geschiedenis. De extreemrechts-aanhanger Anders Breivik liet een autobom ontploffen in Oslo en schoot daarna verschillende jongeren koelbloedig neer op een jeugdkamp op het eilandje Utøya. 77 mensen lieten het leven na deze terroristische aanslag en de hele wereld was in shock.

Gruwelijke gebeurtenissen

Filmmaker Paul Greengrass besloot de gruwelijke gebeurtenissen in een film te gieten. ’22 July’ vertelt het waargebeurde verhaal over de nasleep van deze tragedie, dat de dodelijkste terroristische aanslag ooit in Noorwegen was. We zien hoe een overlevende, Viljar, zowel fysiek als emotioneel er weer bovenop moet geraken en hoe het land verzoening en herstel zoekt na zo’n drama.

De film is gebaseerd op het boek ‘One of Us: The Story of an Attack in Norway – and Its Aftermath’ geschreven door Åsne Seierstad. ’22 July’ is vanaf 10 oktober te zien op Netflix. Hieronder kan je alvast de aangrijpende trailer bekijken:


Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.