Home Lifestyle UITGETEST: YUST, het Antwerpse hotel met de gezondste lucht van Europa

UITGETEST: YUST, het Antwerpse hotel met de gezondste lucht van Europa

'Zeker de moeite waard, al is het maar om het jaloersmakende interieur te bewonderen of om je tent voor één keer in te ruilen voor een hotelkamer.'

© YUST

Op hotel gaan, het is normaal gezien niets voor onze redactrice en fervente kampeerder Jolien. Tot nu. Ze testte voor de verandering eens geen tent, maar wel een hotelkamer uit, en niet zomaar eentje. Ze sliep in YUST, waar de hotelkamers worden voorzien van gezonde lucht die zelfs gezonder zou zijn dan de lucht die in het Zwarte Woud hangt.

Toegegeven, ik was niet alleen verkocht door het ventilatiesysteem waarmee het hotel YUST uitpakte, maar ook door de natuurlijke materialen en groene accenten die de rode draad, van de receptie op de gelijkvloers tot het groene dakterras, van het hotel vormt. Ik was dus heel benieuwd om het hotel uit te testen en trok afgelopen dinsdagavond met mijn rugzak door het gezellige Zurenborg naar YUST.

Op de locatie van het hotel is dus al niets aan te merken: het ligt in een levendige côté van de stad, maar toch op een veilige afstand van de rumoerige binnenstad. Wie er ’s avonds nog op ontdekking wil gaan, moet geen kilometers wandelen, want in de ruime omgeving van het hotel zijn tientallen gezellige restaurantjes. Brouwerij De Konick ligt op een steenworp van YUST, net zoals het levendige Groen Kwartier.

Roze stoel

De locatie is uiteraard belangrijk, maar wat voor mij nog veel interessanter was, was het feit dat ik in een #healthy kamer mocht slapen. Ik kreeg van de receptioniste een uitgebreide uitleg over de werking van hun ventilatiesysteem, een sleutel en de tip om eerst het rooftop terras op de zesde verdieping te verkennen. Zo gezegd, zo gedaan: nadat ik het prachtige interieur vol groene en bruine tinten in mij had opgenomen, trok ik naar het dak.

‘Wauw’, meer kon ik niet uitbrengen toen ik er ook werkelijk stond. Hoewel ik een grote avonturier ben, heb ik last van hoogtevrees, maar zowel de tientallen planten op het dak als het fenomenale uitzicht leken helend te werken, want ik kon maar geen genoeg krijgen van de adembenemende en o zo rustgevende locatie. Om nog maar te zwijgen van de hotelkamer.

Het leek wel alsof de interieurarchitecten tijdens het inrichten van de kamer wisten dat ik ze vroeg of laat zou uittesten. Ik kreeg de sleutel van een van hun lofts en die was volledig op mijn smaak afgestemd: prachtige houten kasten, een donkergroene accentmuur, aardetinten, een spierwitte badkamer, fijne kunstwerkjes op en aan de muren, een strakke keuken uit hout én een stoel met een roze fluwelen bekleding die tussen de verschillende groene planten in de kamer stond. Ik voelde mij er met andere woorden meteen thuis.

Sorry, buurman

Naast het fascinerende venitilatiesysteem viel ook niet te kijken, want het werd aangekleed met een mooie muursticker van blaadjes. Wat die ventilatie betreft had ik misschien iets té hoge verwachtingen. Ik had namelijk gehoopt dat er in de kamer een dennen- of in ieder geval bosgeur zou hangen, maar dat was dan weer niet het geval. Best wel normaal als je je bedenkt dat het TakeAir-systeem positieve organismen – en dus geen blaadjes of takken – via de ventilatiekanalen verspreidt.

Of die gezonde lucht ook echt wel zo gezond is, kunnen we alleen maar voor waar aannemen, maar iets zegt mij dat de lucht op z’n minst even proper en gezond is als de lucht die in mijn tent hangt. Toen ik na een woelige nacht – sorry aan de buurman die in de kamer naast mij lag, maar de kussen waren nu eenmaal niet helemaal mijn ding – wakker werd, was mijn gigantische verkoudheid op miraculeuze wijze verdwenen. Neem dus maar van mij aan dat het systeem zijn werk wel degelijk goed doet.

Net zoals de kok die voor het ontbijt had gezorgd, want dat was er ook eentje met alles erop en eraan, zonder al te veel blabla. Voor de veganisten was er een (bijzonder lekkere) verse humus gemaakt en de carnivoren kregen een vijftal verschillende vleesjes voorgeschoteld. Ik kon mijn interessante bezoekje aan YUST dus in stijl en met een volle buik afsluiten. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken, al is het maar om het jaloersmakende interieur te bewonderen of om je tent voor één keer in te ruilen voor een hotelkamer. Het is plezant én verruimend, erewoord!

Je kan niet alleen in Antwerpen, maar ook in Luik en binnenkort in Brussel in de hotelkamers van YUST slapen. Meer info vind je hier.

1 / 9
YUST Antwerpen
YUST Antwerpen
YUST Antwerpen
YUST Antwerpen
YUST Antwerpen
YUST Antwerpen
YUST Antwerpen
YUST Antwerpen
YUST Antwerpen
YUST Antwerpen
YUST Antwerpen

© Yust

YUST Antwerpen
YUST Antwerpen

© Yust

YUST Antwerpen
YUST Antwerpen

© Yust

YUST Antwerpen
YUST Antwerpen

© Yust

YUST Antwerpen
YUST Antwerpen

© Yust

YUST Antwerpen
YUST Antwerpen

© Yust

YUST Antwerpen
YUST Antwerpen

© Yust

YUST Antwerpen
YUST Antwerpen

© Yust

YUST Antwerpen
YUST Antwerpen

© Yust

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.