Home Lifestyle You-turning is de allernieuwste datingtrend

You-turning is de allernieuwste datingtrend

Wij worden er niet vrolijk van.

© photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Een nieuw jaar, een nieuwe datingtrend. Helaas is you-turning niet de ideale manier om 2019 op een leuke wijze in te zetten.

We kwamen de afgelopen jaren al heel wat datingtrends tegen, de ene nog verschrikkelijker dan de andere. Van you-turning wordt de hopeloze romanticus in ons helaas ook niet echt vrolijk. Bij dit fenomeen begint alles nochtans supergoed. Je ontmoet een partner en jullie lijken echt voor elkaar gemaakt.

De liefde is groot, en dat schreeuwen jullie ook van de daken (of van alle sociale media), ook al zijn jullie eigenlijk nog maar een paar weken samen. Jammer genoeg verdwijnen die vlinders en kriebels even snel als ze gekomen zijn. Vandaar ook de naam you-turning, die verwijst naar een U-bocht. Alleen draai je hier dus niet met je auto, maar keer je jezelf volledig weg van je geliefde.

Trouwen en kindjes

Omdat jullie in het begin zo gek waren op elkaar en alles enorm intens beleefden, komt de klap om plots gedumpt te worden, extra hard aan. Een ‘you-turner’ is ook niet gemakkelijk te herkennen, want het is geen overduidelijke player die met veel verschillende mensen datet en je na een paar afspraakjes laat vallen. Integendeel, hij zal het in de eerste week al hebben over trouwen en kindjes, waardoor je net denkt dat hij het serieus meent.

Een mooi voorbeeld van you-turning was de relatie van Ariana Grande en Pete Davidson. Ze sloegen onmiddellijk tientallen stappen van een normale relatie over. Zo waren ze al na een aantal weken verloofd en lieten ze dolverliefd tattoos zetten die naar elkaar verwezen. Na een vijftal maanden trokken ze geheel onverwacht de stekker eruit. De zangeres is trouwens geen uitzondering, want bij deze datingtrend zijn vrouwen iets vaker de ‘schuldige’.

Lees ook: