Home Lifestyle WOW: een trouwfeest kost nu 20.000 euro meer dan 5 jaar geleden

WOW: een trouwfeest kost nu 20.000 euro meer dan 5 jaar geleden

Dat droomhuwelijk is een ware nachtmerrie voor je bankrekening.

Shutterstock

We trouwen de laatste tijd niet enkel blind dankzij het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’, onze huwelijken worden ook steeds groter en duurder. Het budget voor een trouwfeest verviervoudigde (!) in de laatste 5 jaar.

De tijd waarin je sociaal verplicht werd om te trouwen in de kerk – daar aankomend in een oldtimer – en daarna een traditioneel feest te geven voor familie en vrienden (waarop steevast ‘Les Lacs du Connemara’ werd gespeeld na het aansnijden van de gigantische ijstaart), is voorbij. De Belgische huwelijksindustrie kende de afgelopen vijf jaar namelijk een enorme evolutie. Er zijn meer weddingplanners om het huwelijk van je dromen te realiseren en er zijn zelfs verhuurbedrijven die zich specialiseren in trouwfeesten.

Exotische locatie

Daardoor is het voor moderne bruiden en bruidegommen een makkie om een sprookjeshuwelijk te beleven dat volledig naar hun wensen en verlangens is. De saaie kerk maakt plaats voor een strand op een exotische locatie, nonkel Freddy moet plaatsmaken voor een bekende dj, en oubollige bloemstukken worden vervangen door palmbomen die rechtstreeks uit Miami lijken te komen.

Prijskaartje

Daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan vast. Het budget van een trouwfeest is in de voorbije vijf jaar dan ook met 20.000 euro gestegen. Dat is vier keer zo veel als in de jaren 80 of 90. ‘De mogelijkheden voor wie nu wil trouwen, worden alsmaar groter’, zegt Cynthia de Clercq van Decoratieverhuur.be. ‘Daardoor spenderen koppels nu veel meer aan hun trouwfeest dan alle generaties voor hen.’

Frustraties

Ondanks het feit dat onze huwelijken nu volledig Pinterest- en Instagramproof zijn, blijven Belgische bruiden met exact dezelfde soort frustraties zitten als hun voorgangers decennia terug. Het meest vervelende vinden we ongewenste bemoeienissen van familie en/of vrienden, gevolgd door het onderschatten van de voorbereiding die in zo’n trouwfeest kruipt en het Belgische weer dat al eens letterlijk feesten in het water kan doen vallen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.