Home Lifestyle Body #WorldMeatFreeWeek: eet deze week minstens één maaltijd zonder vlees

#WorldMeatFreeWeek: eet deze week minstens één maaltijd zonder vlees

Voor de productie van één hamburger is er net zoveel water nodig als wanneer je een douche twee maanden lang zou laten lopen.

© Quorn

Van 11 tot en met 17 juni 2018 is het World Meat Free Week. Wat je moet doen om deel te nemen en jezelf en de planeet verder te helpen? Gewoon één maaltijd zonder vlees consumeren. Easy peasy!

We kunnen het niet meer ontkennen. We helpen met onze vleesconsumptie zoals ze nu is, onze aarde om zeep. De vleesproductie is verantwoordelijk voor maar liefst 14,5% van de globale broeikasgasemissie. Dat is meer dan de wereldwijde uitstoot die de transportsector met zich meebrengt. Bovendien gebruikt de veehouderij 30% van de volledige oppervlakte van de aarde.

#WorldMeatFreeWeek

En daarom wordt er jaarlijks een World Meat Free Week georganiseerd. De bedoeling is niet om vleeseters op de vingers te tikken of om de hele wereld te overtuigen van een veganistisch dieet, maar om iedereen tijdens deze weel gewoon één maaltijd zonder vlees te doen eten.

Tussen 2012 en 2016 is de vleesconsumptie per Belg afgenomen met 16,7%.

Eén maaltijd, horen we je denken, gaat dat wel een verschil maken? Het effect zal veel groter zijn dan je denkt! Je bespaart zo het koolstofequivalent van 388 keer een waterkoker te gebruiken én je bespaart acht dagen individueel waterverbruik. Wist je trouwens dat er voor de productie van één hamburger net zoveel water nodig is als wanneer je een douche twee maanden lang zou laten lopen?

België als voorbeeld

Wat dalende vleesconsumptie betreft, mogen we als Belgen wel trots zijn op onszelf. We zijn de koploper in de Europese Unie. Tussen 2012 en 2016 is de vleesconsumptie per Belg afgenomen met 16,7%. In de EU daalde de vleesconsumptie met 1,4% per inwoner.

Wil je deelnemen aan World Meat Free Week en kies je dus één keer deze week voor een maaltijd zonder vlees? Meld je dan hier aan. Op zoek naar inspiratie voor veggie gerechtjes? Klik dan hier. Veel kook- en smulplezier!

Nog meer food: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.