Home Lifestyle Willy Sommers beleeft de mooiste dag van zijn leven op Pukkelpop: ‘Mijn...

Willy Sommers beleeft de mooiste dag van zijn leven op Pukkelpop: ‘Mijn beste optreden ooit’

Het festival heeft voor volgend jaar nog een andere verrassing in petto.

Een hoogdag op Pukkelpop gisteren, want niemand minder dan de ‘Koning van het Vlaamse Lied’ Willy Sommers mocht het podium in de Marquee betreden. En niet alleen hij, maar ook het publiek leek daar ontzettend blij mee. ‘Nooit eerder werd er zo luidkeels meegebruld. Dit was mijn beste optreden ooit’, klonk het.

Wie dacht nooit een polonaise te zien op Pukkelpop, werd gisteren het tegendeel bewezen. Willy Sommers zette samen met Mauro Pawlowski & De Kempenzonen, het gelegenheidsgezelschap van Mauro en Daan Stuyven, de hele Marquee in vuur en vlam met zijn hits ‘Als een Leeuw in een Kooi’ en ‘Laat de Zon in je Hart’. En dat wist het publiek wel te pruimen. ‘Ik ben de gelukkigste mens ter wereld’, vertelt Sommers. ‘Ik dacht echt dat ik in mijn leven al alles meegemaakt had, maar dit optreden overtreft alles – een hoogtepunt in mijn carrière.’

Vier dagen feest

Dat Pukkelpop vol verrassingen zit, mag dus wel duidelijk zijn. Zo kondigde de organisatie tijdens de laatste noten op het festival aan dat Pukkelpop volgend jaar van donderdag tot zondag zal duren. In plaats van de openingsavond op woensdag zal het festival volgend jaar van start gaan op donderdag 15 augustus (een feestdag!) en pas aflopen op zondag, in plaats van zaterdag. ‘We proberen onszelf steeds opnieuw uit te vinden. Pukkelpop is het festival van experiment, op alle vlakken, dus waarom ook dit niet?’, vertelt festivalorganisator Chokri Mahassine. FEEST!

Meer over Pukkelpop:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.