Home Lifestyle 4 wijnfestivals net over de grens om het einde van de zomer...

4 wijnfestivals net over de grens om het einde van de zomer te vieren

Wijnproeverij in een kerk? Cool!

Wijnfestivals in Duitsland
© Jeff Siepman en Kelsey Chance via Unsplash

Wijnliefhebber en nog op zoek naar een short trip om het einde van de zomer te vieren? Vlak over de grens met Duitsland vinden eind augustus en de volledige maand september een heleboel wijnfestivals plaats. Van authentieke wijnhuisjes tot moderne sterrenrestaurants die je kennis laten maken met de Duitse wijn: wij selecteerden de leukste feesten om eens te gaan piepen.

Wijnfestival in Meddersheim

Eén van de populairste wijnfestivals in de Nahe-regio is ongetwijfeld het wijnfestival van Meddersheim, op een kleine 4 uur van Antwerpen. Extra leuk? Het festival gaat op vrijdag 23 augustus van start met een wijnproeverij in de kerk van het dorpje.

Backfischfest in Worms

Tussen 24 augustus en 1 september moet je dan weer in de regio Rheinhessen zijn voor Backfischfest, het grootste volks- en wijnfeest aan de Rijn. Van draaimolens tot marktkraampjes en wijnkelders die hun deuren openzetten: zowel jong als oud zullen hier hun plezier beleven.

Wijnmarkt in Ahrweiler

Must visit in het tweede weekend van september is de wijnmarkt in Ahrweiler, op amper 2,5 uur van Antwerpen. Naast wijnproeverijen zijn er van 6 tot 8 september tal van live optredens en kun je er smullen van lokale specialiteiten als flammkuchen en curryworst.

Wijnfeestweekend in Boppard

Wil je er eind september nog op uit? Dan trek je best naar Boppard, op een dikke 3 uur van Antwerpen. Tijdens het Wijnfeestweekend, van 27 tot en met 30 september, zijn de druiven er meestal ook net rijp en worden ze geoogst. De ideale gelegenheid om te vieren met een lekker glaasje in de hand. Op zaterdag kun je er dan weer genieten van een spectaculair vuurwerk.

Meer wijn: