Home Lifestyle Food WEEKENDTIP: verwen je smaakpapillen op Vegan Summer Fest in Gent

WEEKENDTIP: verwen je smaakpapillen op Vegan Summer Fest in Gent

Eet je buikje rond dankzij de creaties van binnen- en buitenlandse foodtrucks, ontdek fair fashion of make-up, geniet van kortfilms en doe inspiratie op tijdens kookworkshops.

© pille riin priske & edgar castrejon via unsplash

Flanders Expo is zaterdag 17 augustus hét walhalla voor veganisten of een plek voor anderen om eens iets nieuws te proberen. Op Vegan Summer Fest worden je smaakpapillen verrast én verwend.

De weersvoorspellingen voor komende zaterdag zien er barslecht uit. Wanneer de regen met bakken uit de lucht valt, blijven we liever lekker droog binnen. Heb je toch geen zin om een hele dag in de zetel te zitten met een zak chips voor een Netflixmarathon? Trek dan naar Vegan Summer Fest in Gent. Het is overdekt én je kan er véél betere hapjes scoren dan die droge aardappelschijfjes met paprika of peper en zout.

Nieuwe smaken en gerechtjes

Het festival is al aan zijn vijfde editie toe en trekt ieder jaar lekkerbekken vanuit het hele land. Een vegan lifestyle wordt dan ook steeds populairder. Heel wat gezinnen proberen minstens één dag in de week te koken zonder vlees,vis of andere dierlijke producten. Zin om tal van nieuwe smaken en gerechtjes te proeven? Eén adres: Hal 3 van Flanders Expo in Gent.

Je vindt er binnen- en buitenlandse foodtrucks die onder andere hamburgers, pizza, donuts, curry’s, wraps en ijsjes in de aanbieding hebben. Eén ding is zeker: je zal hier niet met honger naar huis gaan. Tussen al dat smullen door kan je snuisteren tussen verschillende kraampjes met fair fashion of make-up, genieten van enkele kortfilms waaronder ’73 Cow’ of inspiratie opdoen tijdens kookworkshops.

Tickets kan je ter plaatse aan de deur kopen voor 8 euro. Het festival is open van 11u ‘s morgens tot 10u ‘s avonds. Alle praktische info zoals de aanwezige standhouders en hoe je er het best geraakt met het openbaar vervoer vind je op hun website. Veel plezier en vooral: laat het smaken!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.