Home Lifestyle WEEKENDTIP: kom op zondag 24 maart samen met de Flairredactie naar de...

WEEKENDTIP: kom op zondag 24 maart samen met de Flairredactie naar de Eneco Clean Beach Cup

Samen het strand opruimen voor een beter milieu!

© Eneco

De Eneco Clean Beach Cup wordt dit jaar 10 jaar, maar er valt jammer genoeg niet veel te vieren. De zee wordt nog steeds meer en meer vervuild. Kom daarom samen met ons de Belgische stranden opruimen.

Elke Belg werpt steeds meer plastic weg en wereldwijd lekt er mede daardoor steeds meer plastic in zee. Plastic doodt niet alleen miljoenen dieren, het verbrokkelt ook, dringt in de voedselketen binnen en komt zo op ons bord terecht. De zee zorgt bovendien voor de helft van de zuurstof die beschikbaar is op de aarde, dus als we de zee verzorgen, verzorgen we indirect ook onszelf.

Eneco Clean Beach Cup

De zee zelf gaan opruimen is onmogelijk, maar een grote hoeveelheid van dat afval spoelt ook weer aan, op onze stranden. Om die constante vervuiling te doorbreken, nodigen 22 locaties in Frankrijk, België en Nederland iedereen uit het strand schoon te maken op de Eneco Clean Beach Cup.

Draag jij maar al te graag je steentje bij voor een beter klimaat? Trommel dan al je vrienden, kennissen, buren, tantes en nonkels op en schrijf je hier in. De Eneco Clean Beach Cup vindt plaats op zondag 24 maart tussen 13u en 18u. Ons zal je vinden op het strand van Oostende, maar ontdek alle verschillende locaties waar je je steentje kan bijdragen hier.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.