Home Lifestyle AHA: deze website helpt je om de perfecte naam voor je kindje...

AHA: deze website helpt je om de perfecte naam voor je kindje uit te kiezen

© Echo Grid via Unsplash

Wordt het nu een Lars, Lucas of toch maar Lander? De naam van je kindje kiezen is een belangrijke keuze, die meestal gepaard gaat met keuzestress. Heb jij ook lijstjes vol ‘da’s de perfect naam, ik voel het gewoon’, maar weet je na negen maanden nog altijd niet welke te kiezen? Dan hebben wij misschien wel dé oplossing gevonden!

De website Names I Like werd opgericht door papa Kasper Van Lombeek en zoekt voor jou naar de perfecte babynaam. Op basis van een algoritme wordt jouw keuzestress verholpen én wordt er gezocht naar namen die bij je kindje passen.

Oorsprong en populariteit

Hoe de website werkt? Hij laat je twintig keer vier namen zien waarvan jij er telkens maar eentje uit mag kiezen. Nadat je die namen geselecteerd hebt, krijg je een overzicht van dertig namen die volgens het logaritme het beste bij jou en je kindje passen.

Die namen zijn natuurlijk niet willekeurig gekozen. Het algoritme houdt onder andere rekening met de oorsprong van de namen, de populariteit en het aantal letters waaruit de namen bestaan die jij koos. Als jij voor een Lisa, Luna en Linte koos, zal de website jou dus geen namen als Juliette of Fabienne aanbevelen.

Dan moet je natuurlijk wel nog altijd een naam weten te kiezen uit die dertig opties. Dan maar ‘iene miene mutte’?

Lees ook: