Home Lifestyle Van Fox tot Story: de babynamen van 2019 worden, euhm, bijzonder

Van Fox tot Story: de babynamen van 2019 worden, euhm, bijzonder

Naar aloude traditie voorspelt de Amerikaanse website Nameberry de grootste trends voor de babynamen van het komende jaar.

© Unsplash

Sophia en Jackson waren in de Verenigde Staten de populairste namen van het afgelopen jaar. Maar als het van Nameberry – de Amerikaanse heilige graal wat babynamen betreft – afhangt, is de kans groot dat baby’s in 2019 gezegend zullen worden met iets meer, euhm, bijzondere namen.

1 / 7
Wereldnamen
Genderneutrale namen
Oosterse namen
Kleurrijke namen
Namen gebaseerd op stenen
Dierennamen
Beroemde achternamen
Wereldnamen
Wereldnamen

De wereld wordt kleiner, waardoor het aanbod van internationale namen groter wordt. Lees: er is meer keuze aan namen van diverse origines. Denken maar aan Maori- en Xhosa-namen, namen uit de Griekse mythologie en Koreaanse en Israëlische namen. Door voor een wereldnaam te kiezen weet je zeker dat-ie uniek is en een welbepaalde betekenis heeft.

Voorbeelden: Acacius, Aroha, Cyrene, Jedda, Kiran, Lautaro, Lior, Niabi, Sena, Walken.

Genderneutrale namen
Genderneutrale namen

Of ze het geslacht van hun baby al weten voor de geboorte of niet, ouders kiezen steeds vaker voor een genderneutrale naam. Dan hebben we het niet over namen zoals Charlie of James die ooit enkel voorbestemd waren voor jongens en vandaag de dag ook voor meisjes kunnen, maar wel ‘nieuwe’ uniseksnamen zoals onderstaande voorbeelden.

Voorbeelden: Briar, Campbell, Finley, Journey, Justice, Laken, Revel, Robin, Royal, Story.

Oosterse namen
Oosterse namen

Namen gerelateerd aan oosterse religies en niet-Europeaanse mythologie hebben de bijbelse namen van de troon gestoten wat spirituele namen betreft. Nu yoga, meditatie en niet-traditionele spiritualiteit meer mainstream zijn geworden, zien we ouders steeds vaker teruggrijpen naar oosterse babynamen.

Voorbeelden: Asherah, Bodhi, Kali, Lakshmi, Manu, Osiris, Raiden, Rama, Tanith, Zen.

Kleurrijke namen
Kleurrijke namen

Scarlett, Ruby en Poppy zijn intussen klassiekers. Maar in de VS worden ook namen zoals Grey/Gray, Blue en Violet steeds vaker gekozen. Kunstige types moeten dus gewoon hun potloden en verfpotjes bovenhalen als ze nog op zoek zijn naar inspiratie.

Voorbeelden: Ash, Fawn, Grey/Gray, Ivory, Lila, Mauve, Moss, Olive, Sage.

Namen gebaseerd op stenen
Namen gebaseerd op stenen

Namen gebaseerd op juwelen en stenen waren lange tijd voorbehouden voor meisjes. Denk maar aan Ruby, Pearl en Amber. Vandaag worden ook jongens meer en meer naar stenen genoemd, maar ook bloemen en andere natuurelementen zijn een onuitputtelijke inspiratiebron.

Voorbeelden: Emerald, Garnet, Jasper, Jet, Onyx, Opal, Peridot, Sapphire, Topaz.

Dierennamen
Dierennamen

Ouders die zeker willen weten dat hun kind een unieke naam heeft, kiezen dezer dagen voor een dierennaam als tweede of derde naam. Denk maar aan Buddy Bear Maurice, zoon van tv-chef Jamie Oliver.

Voorbeelden: Bear, Falcon, Fox, Hawk, Koala, Lion, Lynx, Otter, Wolf.

Beroemde achternamen
Beroemde achternamen

Celebrities zijn al sinds jaar en dag een inspiratiebron voor ouders in spe. Maar in plaats van hun voornamen neigen ouders steeds vaker naar de achternaam van hun favoriete ster. Bye bye, Kanye; hello, West!

Voorbeelden: Beckham, Bowie, Ellington, Hendrix, Jolie, Ledger, Lennon, Lennox, Monroe, Wilder.

Zwanger? Lees dan ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.