Home Lifestyle WAUW: vanaf vanavond kan je deze enorme regenboog over Antwerpen spotten

WAUW: vanaf vanavond kan je deze enorme regenboog over Antwerpen spotten

Zo wordt de Antwerp Pride nog net dat tikkeltje specialer!

Dat de Antwerp Pride ook dit jaar een ongelofelijk feest zal worden, valt niet te betwisten. Hoewel het historische centrum zich nog volop voorbereidt op de indrukwekkende parade die zaterdag door de stad trekt, kon de oplettende Antwerpenaar gisteravond al een bijzonder spektakel spotten.

Wie gisteravond door de koekenstad liep en een blik naar boven wierp, kon heel eventjes een felle regenboog spotten. Geen echte, ondanks de langverwachte regenbui, maar de Global Rainbow. Jawel, een kleurrijke laserlichtinstallatie die op 15 meter hoogte wordt geprojecteerd en het werk is van de New Yorkse Yvette Mattern. Zij kwam het kunstwerk gisteren persoonlijk uittesten voordat het vanavond zijn grote debuut maakt.

De Global Rainbow werd al opgesteld in 15 steden, waaronder Berlijn, Toronto en Miami, maar nu is het dus de beurt aan Antwerpen. De laserlichtinstallatie zal dan ook vanavond en zaterdagavond te spotten zijn van Het Steen tot aan het Museum van Hedendaagse Kunst aan de Waalsekaai, en dat telkens van 20u45 tot 1u ’s nachts. Perfect op tijd voor de Antwerp Pride! En dat het kunstwerk net voor die gelegenheid gebruikt wordt, maakt Yvette enorm blij.

‘In Massachusetts werd de installatie ook al een keer aan een Pride-evenement gekoppeld. Nu gebeurt dat eindelijk ook in Europa. Voor mij gaat de Global Rainbow over diversiteit en inclusie in het algemeen. Hij stelt een idealistische en utopische visie op de wereld voor waarbij we elkaar accepteren om wie we zijn: moslim, zwart, blank, holebi of hetero’, vertelt Yvette aan de Gazet van Antwerpen. Wie dit weekend niet in Antwerpen is, hoeft niet te panikeren. Wij vermoeden dat je de symbolische vlag ook uitvoerig op Instagram zal kunnen spotten.

Meer nieuws: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.