Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Sommige reizigers zaten bijna 48 uur vast op de luchthaven.

Al sinds dinsdag grote vertragingen op Brussels Airport: ‘We kunnen het niet meer aan’

Hoewel de grote staking van Ryanair pas vandaag op het programma staat, zijn er de afgelopen dagen al heel wat vertragingen geweest op Brussels Airport. Zo hebben passagiers van twee vluchten van Royal Air Maroc al zo’n 48 (!) uur kunnen wachten op de luchthaven.


Normaal gezien zouden er dinsdagavond zo’n 300 reizigers van Zaventem naar Marokko vliegen. Alleen liep hun vlucht vertraging op en ook een tweede vlucht van Royal Air Maroc die op woensdagmiddag zou vertrekken, bleef op de grond staan.

48 uur vertraging


De vlucht die woensdag om 13u25 zou vertrekken, werd eerst uitgesteld naar 21u30. Maar ook na een lange dag wachten, kregen de passagiers geen positief nieuws. Hun vlucht zou pas donderdagochtend opstijgen, maar doorheen de dag werd het vertrekuur steeds opgeschoven. Uiteindelijk zou hun vliegtuig vertrekken om 18u30, maar ook hier kwam niets van in huis.

Reizigers zijn alvast niet te spreken over het voorval en vooral het gebrek aan informatie van de luchtvaartmaatschappij. Zo was er nergens op de luchthaven een vertegenwoordiger van hun maatschappij te vinden en ook bij het callcenter wisten ze van niets. ‘We kunnen het niet meer aan. Sommige passagiers moesten naar Marokko voor een begrafenis. Ik ga naar mijn kinderen. Maar we zitten hier al bijna 48 uur vast. We verliezen het geduld’, aldus een van de gedupeerden in een interview met Het Nieuwsblad.

Bij Brussels Airport zelf waren ze wel bereid om te reageren. Zo schrijft Het Nieuwsblad dat iedereen werd ondergebracht in een hotel en dat er donderdagavond voor beide vluchten toestellen waren gevonden. Bij Royal Air Maroc blijft het nog altijd stil, maar  de problemen zouden het gevolg zijn van een tekort aan personeel door een staking.

Meer nieuws: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '