Home Lifestyle Door deze 14 wandelroutes langs unieke plekjes te volgen steun je het...

Door deze 14 wandelroutes langs unieke plekjes te volgen steun je het goede doel

Met de campagne wil Handicap International aandacht vragen voor het belang van revalidatiezorg voor personen met een fysieke beperking.

wandelingen België
© FERME NOS PILIFS & Gundiscover, Aalst

Net nu je dacht dat we je wel met genoeg wandelingen om de oren hebben geslagen, vonden we nog veertien (!) prachtige wandelroutes die we absoluut met jou willen delen. Naast het feit dat ze je een voor een uniek stukje België laten ontdekken, steun je er nog eens het goede doel mee ook! Des te meer redenen om die wandelschoenen nóg maar eens aan te trekken.

We snappen het, je bent dat wandelen intussen zo beu als maar zijn kan. Toch hopen we dat je nog net voldoende wandelkriebels hebt om tijdens de We Move Together-campagne van Handicap International een (of meerdere!) van de veertien wandelingen die de ngo lanceert te volgen. Met het initiatief wil Handicap International meer aandacht vragen voor het belang van revalidatiezorg voor personen met een fysieke beperking. Want ook wandelen is een privilege.

Themawandelingen

De wandelroutes zijn verspreid over Vlaanderen en Wallonië en staan allemaal in teken van een tof thema. Zo kan je de Bokrijkse bijenroute volgen, elf kilometer wandelen door Instagrammable Aalst, langs en in de omgeving van de prachtige abdij van Villers-la-Ville stappen, in Meulebeke de kleurrijke Flower Power-route volgen of je in Antwerpen vier kilometer lang laten onderdompelen door streetart die de stad opfleurt. Extra leuk: je kan alle routes gewoon gratis aanvragen op de website van Handicap International. Je ontvangt de wandelroute inclusief een duidelijke routebeschrijving in je inbox.

‘Bewegingsvrijheid is voor iedereen een fundamenteel recht. Helaas is dit in vele landen niet altijd vanzelfsprekend door het gebrek aan kwalitatieve revalidatiezorg voor mensen met een fysieke beperking. 250 miljoen mensen hebben nood aan revalidatiehulpmiddelen maar slechts één persoon op tien heeft hier toegang tot’, benadrukt Erwin Telemans, directeur van Handicap International België, in een persbericht. De organisatie steunt personen met een handicap en kwetsbare bevolkingsgroepen bij armoede en exclusie, conflicten en natuurrampen. ‘Het is nochtans de sleutel tot autonomie. Met deze actie willen we maatschappelijke aandacht en collectieve samenwerking vragen voor het probleem. Samen solidariteit tonen, is een eerste stap in de goede richting.’

Blauwe veters

En je kan extra solidair zijn, want op de website van de ngo kan je gratis een paar blauwe veters, het symbool van de #WeMoveTogether-campagne, bestellen. Op die manier wandel je in stijl én steek je de organisatie een extra warm hart onder de riem. Wie weet loop je tijdens het stappen wel Sven Ornelis of ‘Blind Getrouwd’-gezicht Christophe Ramont tegen het lijf, want ook zij komen voor de actie in beweging.

Meer wandeltips: