Home Lifestyle VIDEO: cool trucje om te zien hoeveel calorieën je eten bevat

VIDEO: cool trucje om te zien hoeveel calorieën je eten bevat

Do not try this at home!

© Een

We weten allemaal wel dat broccoli (helaas) veel gezonder is dan onze favoriete chips. Danira Boukhriss toonde in ‘Over Eten’ hoeveel calorieën deze etenswaren bevatten door het voedsel in brand te steken!

In het Eén-programma ‘Over Eten’ nemen Danira Boukhriss en Kobe Ilsen onze voeding onder de loep aan de hand van toffe experimenten. Dit keer wilden ze tonen hoe ons lichaam calorieën verbrandt en dat namen ze heel letterlijk. Ze kozen drie etenswaren: broccoli, brood en chips, en die staken ze effectief in brand.

Hetzelfde soort proces gebeurt eigenlijk in ons lichaam, maar dat zien we natuurlijk niet met het blote oog. Daarom haalde Danira de brandweer erbij om een brandje te stichten zodat we die energie wél kunnen waarnemen. Zo kunnen we eigenlijk echt zien hoeveel calorieën een voedingsmiddel bevat: hoe meer kcal, hoe groter de vlammen.

Echt vuurwerk

Ze begonnen met de supergezonde broccoli, wat al een mooi brandje veroorzaakte. Bij het calorierijker brood gingen de vlammen al een pak hoger de lucht in en bij de chips was het écht vuurwerk! De vonken vlogen er af én de snack bleef ook lang branden, wat aantoont dat er heel veel energie en dus calorieën inzitten. ‘Dat betekent dat ons lichaam enorm veel moet bewegen om dat te verbranden’, aldus Danira.

Wil je zelf zien hoeveel calorieën er in je eten zitten, dan raden we toch aan om de verpakking te lezen in plaats van een vuurtje te stoken. Minder gevaarlijk en een pak smakelijker, want een verbrande toast lust toch niemand. Smakelijk!

Lees ook: