Home Lifestyle Boeken UITGETEST: het ’20 Minutes or Less’-kookboek van Chickslovefood

UITGETEST: het ’20 Minutes or Less’-kookboek van Chickslovefood

Het boek is gevuld met recepten die in 20 minuten (of minder) klaar zouden zijn. Maar is dat ook wel zo?

Je kent het wel: na een lange werkdag kom je met een rammelende maag thuis en heb je geen zin om tientallen ingrediënten uit de kast te halen en twee uur achter het fornuis te staan. Nee, het moet snel gaan én als even kan, moet het nog lekker zijn ook. Daarom hebben de dames van Chickslovefood het ’20 Minutes or Less’-kookboek op de markt gebracht, en dat hebben wij voor jullie uitgetest.

Een lekkere maaltijd op tafel toveren in (minder dan) 20 minuten? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar Nina en Elise van Chickslovefood hebben met hun ’20 Minutes or Less’-kookboek een hele hoop gerechten gebundeld die in een mum van tijd klaar zouden zijn. Maar bereid je ze ook echt in de beloofde tijd als je niet de meest getalenteerde keukenprinses bent? Dat hebben wij voor jou uitgetest!

1 / 6
Courgettesalade met kikkererwten
Bietjessalade met mandarijn
Frisse doperwtjessalade
Broccolicouscous met erwten en feta
Pappardelle met gorgonzola
Eenpansmacaroni
Courgettesalade met kikkererwten
Courgettesalade met kikkererwten

Een eerste lunchgerecht dat ik geprobeerd heb, is deze salade met courgette. Je hebt er letterlijk maar een handvol ingrediënten voor nodig, wat voor mij altijd een pluspunt is. De bereidingstijd volgens het boek is 5 minuten, en dat is ook haalbaar in de werkelijkheid. Ik heb er een paar minuutjes over gedaan, maar voor mij was het ook de eerste keer dat ik deze salade maakte. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het iets langer duurt als je steeds in het boek moet kijken om de verschillende stappen te volgen. Wel ga ik de salade zeker nog een keertje maken en heb ik van een collega het compliment gekregen dat mijn lunch er lekker uitzag. En dat was die ook!

Bietjessalade met mandarijn
Bietjessalade met mandarijn

Onmogelijk om een smaakvolle foto van te maken, maar ik vond de combinatie van de verschillende ingrediënten verrassend lekker. Het zou anders niet in mij opkomen om mandarijntjes, spinazie, rode biet en cottagecheese met elkaar te mengen, maar het was zeker voor herhaling vatbaar. Deze salade zet je in 8 minuten op tafel, zegt het boek. En dat was wel degelijk het geval.

Frisse doperwtjessalade
Frisse doperwtjessalade

Ik koos voor een derde lunchgerecht. Het boek is dan ook een aanrader voor wie niet elke dag boterhammen wil meenemen naar het werk. Alternatieven genoeg! Ook deze salade heb je in de beloofde 9 minuten op tafel. Vooral de romainesla vond ik erg lekker en knapperig in dit gerecht.

Broccolicouscous met erwten en feta
Broccolicouscous met erwten en feta

Over dit gerecht heb ik iets langer gedaan dan 10 minuten, want mijn blender in elkaar steken vraagt toch al zeker een paar minuten. Wanneer het grote werk – de broccoli vermalen – achter de rug is, gaat het wel snel vooruit. Gewoon alles snel even aanbakken in de pan en je avondeten kan geserveerd worden.

Pappardelle met gorgonzola
Pappardelle met gorgonzola

Mijn favoriete gerecht dat ik uitgeprobeerde, is deze pasta met blauwe kaas. Je hebt hem namelijk echt in 12 minuten op tafel en hij is echt superlekker. Terwijl de pasta kookt, kan je perfect de spinazie aanbakken en de ui snijden. Vervolgens moet je alles gewoon nog even mengen. Ga ik zeker nog een keertje maken!

Eenpansmacaroni
Eenpansmacaroni

Ik ben sowieso een grote liefhebber van pasta, en nog meer als je maar één pan nodig hebt om je gerecht te bereiden. Als je geen afwasmachine in huis hebt, wil je namelijk zo min mogelijk vuilmaken. Volgens het boek staat de pasta binnen 20 minuten op tafel, maar ik zou er toch eerder 25 minuten van maken. Het duurde bij mij iets langer voor de macaroni gaar was omdat je die op een laag vuur moet zetten. Omdat het een eenpansgerecht is, wil ik die extra 5 minuten gerust door de vingers zien. Tijd bespaard qua afwas, denk ik dan.

Het ’20 Minutes or Less’-kookboek van Chickslovefood is hier te koop voor € 19,99.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.