Home Lifestyle Food VeggieChallenge – Dag 10: chili sin carne met tortillachips

VeggieChallenge – Dag 10: chili sin carne met tortillachips

Een vegetarische variant op het origineel!

veggiechallenge
© Libelle Lekker

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijk op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Recept van de dag: chili sin carne.

Dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker, én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen schrappen van het menu. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 zakje tortillachips (of taco’s)
  • 400 g quorngehakt
  • 800 g tomaten (uit blik of vers)
  • 1 blikje (400 g) kidneybonen
  • 1 blikje maïs
  • 1 ui
  • olijfolie
  • tabasco
  • ½ kl kaneel
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper

Hoe maak je het?

  1.  Snipper de ui en fruit hem in olie. Pers er de knoflook bij. Kruid met chilipoeder, kaneel en komijn. Laat al roerend even meebakken, tot de aroma’s vrijkomen.
  2. Doe er de quorn en de tomaten bij. Kruid met peper en zout. Laat 30 minuten heel zachtjes sudderen.
  3. Doe er de bonen bij en breng op smaak met tabasco. Laat alles goed doorwarmen.
  4. Verdeel de chili over de bonen en bestrooi met gesnipperde koriander. Serveer met tortillachips en eventueel saffraanrijst. Geef de maïs er apart bij.

Bron: Libelle Lekker

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook: