Home Lifestyle AHA: dit is de betekenis achter het aantal rozen in je valentijnsboeket

AHA: dit is de betekenis achter het aantal rozen in je valentijnsboeket

© Getty

De kans is groot dat ook jij gisteren werd verrast met een doosje pralines, cadeaubon voor een paar uurtjes sauna en/of een kleurrijke bos bloemen mét rozen, natuurlijk. En hoewel je waarschijnlijk niet telt hoeveel rozen er precies in het boeket zitten, kan dat aantal nochtans, bewust of onbewust, een belangrijke betekenis hebben. Welke boodschap er achter het aantal rozen zit dat jij ontving? Je ontdekt het hieronder!

1 roos

Het was bij jullie liefde op het eerste gezicht. Jaren later ben jij nog geen haar veranderd en is je partner nog steeds even smoorverliefd op jou als toen.

2 rozen

Jullie liefde voor elkaar is wederzijds. Hij heeft evenveel respect voor jou als jij voor hem hebt, dus in principe verdient hij ook twee roosjes.

3 rozen

Drie rozen betekent simpelweg ‘ik hou van jou‘. Als dat niet schattig is!

6 rozen

Je lief wil met zes rozen aantonen dat hij/zij voor altijd de jouwe wil zijn en dat hij/zij verliefd was, is én zal blijven.

9 rozen

De grote sprong van zes naar negen rozen symboliseert de eeuwige liefde en toont aan dat je lief heel graag een toekomst met jou wil opbouwen.

10 rozen

Met het mooie ronde getal tien wil je lief duidelijk maken dat jij perfectie uitstraalt.

12 rozen

Eén bloem kiezen uit een dozijn rozen is even moeilijk als een snoepje kiezen uit de snoeppot. Het betekent ‘wees voor altijd van mij’.

13 rozen

Dertien mag dan misschien wel een ongeluksgetal zijn, maar dat betekent daarom niet meteen dat jullie ongeluk in de liefde zullen hebben. Integendeel, het zou betekenen dat jullie, wat er ook gebeurt, altijd soulmates zullen blijven.

15 rozen

Heeft je lief iets goed te maken? Dan kan het goed zijn dat je vijftien rozen hebt ontvangen. Dat getal betekent namelijk dat hij/zij spijt heeft van iets.

20 rozen

De kleur van rozen begint vanaf 20 stuks heel bombastisch te worden. Het zou betekenen dat je lief eerlijk en oprecht tegen jou is en er heel veel voor over heeft om dat te bewijzen.

24 rozen

Waar een dozijn ‘wees van mij’ betekent, is de betekenis van 24 rozen ‘ik ben van jou‘.

25 rozen

Ben je zwanger, heb je promotie gemaakt of samen een huis gekocht? Dat zou heel goed kunnen, want met 25 rozen wil iemand je namelijk voor iets feliciteren.

36 rozen

Drie dozijn rozen betekent niet alleen ‘overdrijver’, maar toont ook aan dat hij/zij halsoverkop verliefd op je is en er alles aan zal doen om je voor altijd voor zich te winnen.

40 rozen

Veertig rozen zeggen wat 10, 20 of 30 rozen niet kunnen: ‘Mijn liefde voor jou is echt.’

50 rozen

Vijftig rozen (of meer) kunnen betekenen dat zijn liefde, net als zijn portemonnee, geen grenzen kent. ?

[td_smart_list_end]

Beelden: © Unsplash

Lees ook: