Home Lifestyle Bloemen gekregen voor valentijn? Met deze tips blijft je boeket langer mooi

Bloemen gekregen voor valentijn? Met deze tips blijft je boeket langer mooi

Handige tips voor het hele jaar door!

Heb jij van je partner een prachtige bos bloemen gekregen voor valentijn? Dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk geniet hebben van je boeketje. Met onderstaande tips kan jij de levensduur van je boeket alvast met enkele dagen verlengen.

Het geheim van bloemen die lang mooi blijven, begint bij de steel. Knip daarom geregeld onderaan een stukje af. Zo kan je boeket het water dat in de vaas zit beter opnemen. Ook wil je de steel niet recht afknippen, maar een tikkeltje schuin. Zo krijgt je steel een iets grotere oppervlakte waardoor hij meer vocht kan opslorpen.

Nog een tip om de houdbaarheid van je boeket te verlengen, is om af en toe het water dat in de vaas zit te verversen. Zo zien je bloemen er niet alleen langer mooi uit, maar ruiken ze ook beter. Wanneer je net vers water in je vaas gegoten hebt, krijg je meteen die heerlijke bloemengeur in je huis. Wat de hoeveel betreft: vul je vaas tot deze ongeveer voor 75% gevuld is.

Nog een laatste tip. Zet je bloemen niet in direct zonlicht als je net een stukje van de steel geknipt hebt. Deze zijn namelijk erg lichtgevoelig waardoor ze beter niet rechtstreeks in contact komen met de zon of een andere warmtebron.

Lees ook: