Home Lifestyle Hotspots 7 van de leukste restaurantjes in Brussel voor een avondje uit

7 van de leukste restaurantjes in Brussel voor een avondje uit

Binnenkort een concertje gepland of gewoon zin om nog eens lekker te gaan eten?

Restaurants in Brussel
© Tigermilk / Nona

Ga jij dit weekend naar Bright Brussels, staat er binnenkort een concertje op de planning of heb je gewoon zin om nog eens lekker te gaan eten? Wij verzamelden onze favoriete restaurants in Brussel om binnenkort eens te proberen.

Toukoul

Voor een originele ervaring ga je naar Toukoul, een Ethiopisch restaurant in een prachtige setting. Weet je niet wat kiezen? Dan staat het vriendelijke personeel ter beschikking om je tips te geven of je kiest met je tafelgenoot voor een schotel met verschillende gerechtjes die je kan sharen. Eten doe je hier niet met mes en vork, want je maaltijd wordt – volledig volgens de traditie – geserveerd met injèra, een soort van pannenkoek op basis van gierst die je zowel als bord en als bestek gebruikt. Wil je het helemaal goed doen? Dan bedien je volgens ‘la gourcha‘ je tafelgenoot van hand tot mond. Vraag het maar eens, ze tonen het je met plezier!

Nona

Grote fan van pizza? Dan moet je bij Nona zijn, waar ze echte Napolitaanse pizza’s serveren. Een dikke twee jaar geleden openden ze een eerste restaurant vlakbij het Sint-Katelijneplein en daar kwam niet zo lang geleden een tweede vestiging bij op enkele passen van het Jubelpark. Het deeg wordt er elke dag vers gemaakt en krijgt 24 uur de tijd om te rusten, waarna het belegd wordt met de lekkerste biologische ingrediënten van eigen bodem. Daarna gaat het één minuut bakken in de houtoven. Dat zorgt ervoor dat de cornicione – een fancy woord voor ‘korst’ – zacht en stretchy blijft aan de zijkanten. Puur genieten!

Yaki

First things first: hier kom je niet voor het interieur of het romantisch tafelen, maar jongens: wat een lekker eten! Als je eerder voor de snelle hap bent omdat je vooraan wil staan tijdens je favoriete concert in de Ancienne Belgique (wat echt vlakbij is), en de Vietnamese keuken echt jouw ding is, dan ben je bij Yaki aan het juiste adres. Onze favoriet? De overheerlijke bo bun, een soort van warme noedelsalade met gefrituurde uitjes en je favoriete topping (rundvlees, scampi’s, tofu…).

Cocina Negozio & Trattoria

Bij Cocina Negozio & Trattoria, aan de voet van het Tenbospark, waan je je in no time onder de warme Italiaanse zon dankzij de typische gerechten van La Mamma. Chef Antonio neemt je zowel ‘s middags als ‘s avonds mee op culinaire reis doorheen Italië. Bestel alvast die Aperol Spritz en die schotel vol Italiaanse tapas en neem ondertussen rustig je tijd om te beslissen welke lekkernij je als hoofdgerecht voorgeschoteld wil krijgen.

Wolf

Geraken jullie er niet over uit of je nu zin hebt in pizza of liever sushi eet? Bij Wolf, de (biologische) food market van Brussel, vind je het allemaal. Populaire Brusselse restaurants, zoals Toukoul en Knees to Chin, hebben er bijvoorbeeld een kraampje waar ze hun signature dishes serveren. Bij de micro-brouwerij scoor je dan weer een lekker biertje. Yep, you really cán have it all!

Holy Smoke

Vleesliefhebbers reserveren best een plaatsje bij Holy Smoke. Een – de naam zegt het al – smokehouse zoals ze het in de Verenigde Staten kennen. Eigenaars Agathe en Gabriel trokken vier jaar lang door het zuiden van Noord-Amerika om kennis op te doen. Zowel op het vlak van het roken van vlees en andere lekkernijen, als op vlak van whisky en ambachtelijke brouwerijen. Wil je van het volledige menu kunnen genieten? Dan kom je hier best ‘s avonds, want bepaalde gerechten zijn maar net op tijd voor de service klaar.

Tigermilk

Liefhebber van exotische smaken? Na een eerste restaurant in Parijs, opende Tigermilk eind vorig jaar de deuren in de hippe Brusselse wijk Elsene. Het restaurant katapulteert je recht naar Zuid-Amerika en neemt je mee op ontdekkingstocht langs de kust van de Stille Oceaan. Verwacht je er aan een eclectisch, fleurig interieur en aan een verrassende, exotische kaart. Starten doe je er met een pisco sour, daarna eet je gerechten waar je de dag erna nog van droomt: proef er van hun signature dish ceviche, smul er van taco’s en sluit af met een cheesecake van dulce de leche. Extra leuk? Hun prijzen! Voor een hoofdgerecht betaal je gemiddeld 12 euro.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.