Home Lifestyle 5 dingen die je iets vaker mag zeggen tegen je single vriendin

5 dingen die je iets vaker mag zeggen tegen je single vriendin

3. 'Proficiat!'

Single vrouwen krijgen van vriendinnen in een relatie voortdurend nieuwsgierige vragen, goedbedoelde raadgevingen en voorstellen voor blind dates naar hun hoofd geslingerd. Hoewel je vriendin het ongetwijfeld heel lief vindt dat je haar van haar single status af wil helpen, doe je meer voor haar door een van onderstaande dingen te zeggen.

1. ‘Hoe gaat het met je?’

Aan ‘Hoe gaat het in de liefde?’ geen gebrek, maar dat is meestal nét de vraag die je vriendin niet wil horen. Geloof ons: als er iets was om te vertellen, zou ze het echt wel doen. Maar het feit dat een eeuwige single ook een job, familie, vrienden, hobby’s en een mentale en fysieke gezondheid heeft waarmee het goed of slecht kan gaan, wordt weleens vergeten.

Vooral wanneer je single vriendin in bed ligt met een griepje, kan een ‘Hoe gaat het?’ haar veel deugd doen. Ziek zijn is zuur, ziek zijn als volwassen single die niet meer bij haar ouders woont is helemaal verschrikkelijk. Er is niemand die voor haar miserabele zelf zorgt, waardoor ze zich eenzamer dan ooit kan voelen. Een vriend(in) die wil weten hoe ze het stelt of haar in het beste geval een kippensoepje komt brengen, kan op dat moment een wereld van verschil betekenen.

2. ‘Kom je ook?’

Een single dertiger of late twintiger wordt omringd door koppels en kinderen. En die koppels en kinderen doen leuke dingen samen, dingen waarvan ze vermoeden dat een vrijgezel ze misschien maar saai zou vinden. Fout. Je vrijgezelle vriendin wil echt niet achteraf horen hoe grappig dat ene voorvalletje was op het kinderfeestje of koppeletentje waarvoor ze geen uitnodiging kreeg. En ze zal zich echt niet noodzakelijk het vijfde wiel aan de wagen voelen als ze zonder kinderen en zonder partner moet komen opdagen. Mocht het haar toch een ongemakkelijke situatie lijken om als enige single erbij te zijn, zal ze je dat zeker laten weten. Nodig haar dus gewoon uit.

3. ‘Proficiat!’

Een vrijgezel die de 25 voorbij is, kan het gevoel krijgen dat ze continu andere mensen aan het vieren is. Vrijgezellenfeestjes, trouwfeesten, baby’s, verjaardagen van kindjes: er komt geen einde aan. Maar voor de single zelf zijn er buiten verjaardagen weinig momenten waarop zij gevierd wordt. Laat haar nieuwe job of promotie, haar nieuw huisje of auto of welke prestatie dan ook niet zomaar voorbijgaan. Met een berichtje, een kaartje of een bezoekje laat je haar weten dat ook zij goed bezig is, ondanks het feit dat ze geen ring rond haar vinger of baby in haar buik heeft.

4. ‘Stop toch met dat zelfmedelijden.’

We kennen er allemaal wel eentje: een single die voortdurend zaagt en klaagt over het feit dat ze alleen is en zich wentelt in zelfmedelijden. Ze zal het misschien niet graag horen, maar een goede vriendin vertelt haar dat zulk gedrag geen zin heeft. Single zijn is niet het einde van de wereld en jij hebt als vriendin het recht en de verantwoordelijkheid haar dat duidelijk te maken. Soms heeft een vriendin gewoon een schop onder haar kont nodig. Al is het altijd een goed idee om de pijn van die schop te verzachten met een flesje wijn en een knuffel.

5. ‘Wil je erover praten?’

We zeiden het eerder al: een single krijgt continu de vraag of hij of zij ‘nu al iemand heeft’ en dat kan soms de spuigaten uitlopen. Maar dat betekent niet dat je vriendin niet af en toe haar hart wil luchten over eventuele dates, crushes, fuck buddies of gewoon over het feit dat het soms moeilijk is om single te zijn. In plaats van haar lichtelijk voor schut te zetten door haar tijdens een diner of op café in groep te laten vertellen dat haar liefdesleven nog steeds zo dood als een pier is of dat die kerel met wie ze aan het daten was geen relatie wilde, vraag je haar beter tijdens een privémomentje over ze het erover wil hebben. Zo vermijd je pijnlijke situaties en gefrustreerde vriendinnen.

Lees ook: