Home Lifestyle TREND ALERT: dit zijn volgens Airbnb dé reistrends van 2020 (en hier...

TREND ALERT: dit zijn volgens Airbnb dé reistrends van 2020 (en hier kan je ze in België ontdekken)

© Airbnb

Hoe kleiner en knusser, hoe beter, of toch als het van Airbnb afhangt. De boekingswebsite keek in haar glazen bol en voorspelt dat we ons vakantiegeld dit jaar niet zullen besteden aan grote hotelkamers met een sauna of gigantische vakantiehuizen met zwembad, maar wel aan korte tripjes en kleinere accommodaties.

Uit een trendonderzoek van Airbnb blijkt namelijk dat 52% van de ondervraagde reizigers dit jaar liever een paar weekendjes op reis gaat in plaats van één grote vakantie in te plannen. Wat er nog opviel? We smachten naar een meer minimalistische reisstijl, en dat bewijzen de jaarcijfers van 2019. De vraag naar kleine hutjes en huisjes nam toen met maar liefst 85% (!) toe. Benieuwd aan welke trends we ons dit jaar nog mogen verwachten? Read on…

Buitenlucht boven chique hotelkamers

Uren in de sauna of bar van het hotel vertoeven? Dat is zo passé in 2020! De natuur, dat is waar het dit jaar om draait. We vinden het steeds aangenamer om op reis helemaal tot rust te komen, en dat niet in een hotelkamer met airco, maar wel in een natuurlijke omgeving. Accommodaties in een groene omgeving worden steeds populairder en die trend zal volgens Airbnb in 2020 alleen maar toenemen. Vooral iglo’s, boomhutten en campings zijn onder de millennials enorm in trek.

Nog op zoek naar een vakantie in ‘t groen? Wat dacht je van deze romantische Nature Bubble in het Waalse Feluy?

Geen souvenirs, maar ervaringen

Als we het trendonderzoek mogen geloven, geeft 57% van de ondervraagden dit jaar liever geld uit aan ervaringen en niet aan materiële zaken, zoals souvenirs of grote hotelbedden. We zullen volgens Airbnb in 2020 dan ook minder belang hechten aan de grootte of het comfort van onze accommodatie. Wat wél belangrijk zal zijn, is hoeveel verschillende activiteiten er in de buurt van de verblijfplaats te vinden zijn.

Op zoek naar een avontuurlijke omgeving? Deze Forest Yurt in Brugge is misschien wel iets voor jou.

We willen terug in de tijd reizen.

En dat mag je vrij letterlijk nemen. We vinden niet alleen een rustige, groene en avontuurlijke, maar ook een interessante omgeving steeds belangrijker. In 2019 steeg de zoekactie naar oude herenhuizen en panden met een historische waarde met maar liefst 116% (!) en ook regio’s met een cultureel en geschiedkundig karakter worden volgens Airbnb steeds populairder.

Op zoek naar een historische parel? Wat dacht je van een overnachting in de toren van deze charmante kasteelboerderij?

Gezonde reisplannen

De tijd van overdadige ontbijtbuffetten en cocktails à volonté is voorbij. We stemmen onze reisbestemming steeds vaker af op onze eetgewoontes én kiezen er ook meer voor om op reis zelf te koken. Ook de aanwezigheid van food markets en veganistische of vegetarische restaurants vinden we belangrijker. De zoektocht naar accommodaties die in de buurt van vegetarische bars of supermarkten met veel veganistische opties liggen, nam de voorbije jaren met maar liefst 570% (!) toe.

Het walhalla voor foodies? Gent, tiens! Dit prachtige appartement mét keuken is er sowieso een overnachting waard.

De ‘micro-cation’ is hipper dan ooit

Veertien dagen lang op een strand liggen? Het is niet meer aan iedereen besteed, een verlengd weekendje naar de Ardennen of zee daarentegen is wél in trek. En niet alleen de kortere vakanties, maar ook minimalistische accommodaties (denk: een bed, douche, kitchenette en that’s it) weten ons steeds vaker te bekoren.

Korte citytrip in Brugge op de planning? Deze minimalistische flat in het historische centrum van Brugge is de ideale verblijfplaats voor een micro-cation.

[td_smart_list_end]

Beelden: © Airbnb

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.