Home Lifestyle MUST VISIT: 5 prachtige reisbestemmingen waar je je gsm wél aan de...

MUST VISIT: 5 prachtige reisbestemmingen waar je je gsm wél aan de kant zal kunnen leggen

© Etienne Delorieux via Unsplash & Getty

Het is vandaag de Internationale Dag zonder Gsm en hoewel dat kleine toestelletje een groot deel van ons dagelijkse leven is gaan bepalen, moeten we het ook af en toe kunnen loslaten, met alle mogelijke afkickverschijnselen van dien. Hoe het je toch lukt om afstand te nemen van Instagram, Candy Crush en Spotify? Door op een digital detox naar het buitenland te gaan, tiens!

Zie het als een soort luxueuze rehab waar je álles voor handen hebt, behalve je smartphone. Want eerlijk? Die bezorgt je met de tientallen meldingen o-ve-ral stress, zelfs op reis! Toch is het niet in elk land even eenvoudig om je gsm niet boven te halen – zero oriëntatievermogen, remember? – en daarom onthulde de boekkingssite VakantiePiraten vijf ultieme bestemmingen waar je ook zonder je gsm helemaal tot rust kan komen.

 Cuba

Prachtige stranden en majestueuze bergen vormen het magische landschap van het land in het Caribisch gebied. Het staat bekend om de tropische bossen, typische koloniale architectuur en prachtige koraalriffen. Reden genoeg om naar Latijns-Amerika te trekken, dus! Je kan er bruinen op een van de 300 stranden, eindeloos wandelen in talrijke natuurparken en helemaal tot rust komen, want het is de perfecte plek om een digital detox in te voeren. Wifi is er in de meeste dorpen ver zoek en de roamingkosten zijn er belachelijk duur:  zo’n € 5 (!) per minuut.

Mongolië

De verborgen parel tussen China en Rusland is nog lang geen toeristische trekpleister en dus ideaal om er enkele dagen tot rust te komen in de kleine en middeleeuwse dorpjes. Je kan er urenlang verdwalen in een verrassend landschap vol steile bergen, centrale vlaktes en dorre woestijnen. Wil je toch een aantal herinneringen mee naar huis nemen? Neem dan zeker een fototoestel mee, want Mongolië zal je bij elke stap die je zet verbazen, erewoord!

Sri Lanka

Het land in Zuid-Azië staat bekend om haar kokospalmen, gigantische theeplantages, mysterieuze steden, tempels, Boeddhabeelden en een serene sfeer. Het is met andere woorden de perfecte plek om te genieten van een kalme en vredige reis en de ideale bestemming om nieuwe energie op te doen en je zelfliefde te versterken, en dat alles in een magnifieke en exotische omgeving. Maak er lange wandelingen in het regenwoud, bezoek de vele boeddhistische ruïnes of ga lekker languit op het strand liggen.

India

Ook India verdient een plaatsje op je bucketlist, want het land zal je geen minuut de tijd geven om naar je gsm te grijpen. Je wordt er overweldigd door de prachtige natuurlijke schoonheid die Moeder Aarde ons te bieden heeft, je leert gloednieuwe culturen kennen en kan er in de verschillende tempels en badhuizen tijd maken voor wat écht belangrijk is: jezelf. Wordt de verleiding om er je gsm boven te halen toch te groot? Maak dan een meerdaagse trektocht in het hart van de Indiase Himalaya. Wedden dat je je smartphone er geen minuut zal missen?

Costa Rica

Wolkenbossen, witte zandstranden, prachtige vulkanen, groene jungles, flora en fauna van alle soorten, … Costa Rica is een veelzijdige bestemming die met een adembenemende natuur elke toerist fascineert. Het is dé bestemming bij uitstek voor een gsm-loos leven: overal waar je kijkt, valt er wel iets nieuws te ontdekken. Geniet er van hun motto ‘pura vida‘: ontspan, geniet van elk moment en waardeer de kleine dingen in het leven.

[td_smart_list_end]

Foto’s: © Getty

Lees ook: