Home Lifestyle MUST DO: tijdens Urban Summer in Brussel kan je een artistieke fietsroute...

MUST DO: tijdens Urban Summer in Brussel kan je een artistieke fietsroute volgen

Ook leuk: je kan tijdens het festival een gratis film in openlucht kijken.

Urban-Summer-Brussel
© Febiyan via Unsplash

Bozar pakt volgende week uit met Urban Summer, een zomers en vooral artistiek festival dat onze hoofdstad weer in beweging moet brengen. Hoe dan? Met intermezzo’s in openlucht, zoals kunstzinnige fietstochten en gratis openluchtcinema’s.

De eerste editie van Urban Summer vindt plaats van 21 juni tot 4 juli 2021, met de Kunstberg als epicentrum. Het evenement staat in het teken van beweging, wat ook het nieuwe jaarthema van Bozars kunstseizoen (dat van 2021-2022) is. Fietsen, mobiliteit, dans, muziek en natuurlijk ook onze hoofdstad zelf staan tijdens het festival ​​in de schijnwerpers.

Tijdens die twee weken wordt Brussel omgetoverd tot een kunstzinnig paradijsje waar je gratis (!) films in openlucht kan kijken en een artistieke fietstocht kan volgen die je een andere kant van de stad doet ontdekken. Bozar vroeg aan straatkunstenares Anthea Missy, dj Benjamin Tollet, danseres Anne Paulicevich en schrijver en documentairemaker Pascal Verbeken om die ritten te begeleiden. Van de Kunstberg naar Tour & Taxis en de Naamsepoort tot aan het Jubelpark: elk nemen ze je mee naar hun favoriete inspirerende plekjes.

Praktisch

De fietstochten duren gemiddeld twee uur. Je kan je eigen fiets gebruiken of ter plaatse een fiets lenen. Elke groep (van maximaal 18 personen) wordt begeleid door de artiest én een gids van Pro Velo die ervoor zorgt dat de rit veilig kan verlopen – lees: het is en blijft Brussel, natuurlijk.

Tickets voor de fietstocht kosten € 6 per persoon en kan je hier bestellen. Wil je daarna nog een gratis filmpje in openlucht meepikken, dan moet je op voorhand registreren op de website van Bozar. Verwacht je er trouwens niet aan klassiekers als ‘Titanic’ of ‘The Lion King’, wel aan ondergewaardeerde kortfilms, langspeelfilms over fietsen en een interessante reeks over architectuur. Tip: de tickets vliegen de deur uit, dus snel zijn is de boodschap!

Lees ook: