Home Lifestyle UITGETEST: een ontspannend soloweekend in de thermen van Grimbergen

UITGETEST: een ontspannend soloweekend in de thermen van Grimbergen

'Ik vreesde dat het te veel ontspanning zou zijn voor een onrustig persoon als ik, maar ik heb er ten volle van genoten.'

Thermes - Getty
Thermes - Getty

We gaan er niet om liegen: we hebben al betere julimaanden gekend. Met het werk dat zich blijft opstapelen, het wisselvallige weer van de voorbije weken en de trieste actualiteit zegt redactrice Laurane niet nee tegen een weekendje ontspannen in de thermen van Grimbergen. Deze week vind je bij je Flair de pocket ‘Hotels aan het water’. Daarmee kan je al vanaf € 33 p.p. overnachten aan het water.

Ik ben een nogal onrustig persoon en stond dus altijd terughoudend tegenover het idee van gewoon niets doen. De wereld van wellness kon me dan ook weinig boeien. Tot ik het plezier van thermen ontdekte, een plaats waar je je echt kan ontspannen zonder je te vervelen. Zelf ben ik fan van Boetfort bij Zaventem, maar het idee om de thermen van Grimbergen te ontdekken, die in heel België bekendstaan om hun groene omgeving en mooie inrichting, kon me wel bekoren. En ik zou niet teleurgesteld worden.

Wanneer ik aankom, legt het vriendelijke personeel me met een grote glimlach uit hoe alles in elkaar zit. Er is een badpakgedeelte genaamd Sabaï en een naaktgedeelte genaamd Aquarius, een gemeenschappelijk restaurant en een bar voor wanneer er plots een goestingske in een cocktail opkomt. Elk gedeelte bestaat dan weer uit een binnen- en een buitenruimte. Waar je ook komt, ruikt het naar rust.

Floating, een onvergetelijke ervaring

Ik begin m’n ontspannend weekendje met een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Ik probeer een floatingcabine uit. Een wat? Wel, een floatingcabine is een rond bad met heel erg gezouten, warm water in. Van zodra je erin gaat liggen, drijf je. Al je spieren ontspannen zich, je hartritme daalt en stress smelt als sneeuw voor de zon. Het is ongelooflijk. Ik kan zelfs niet zeggen hoelang ik erin heb gelegen, zo ontspannend was het.

Ik kan zelfs niet zeggen hoelang ik in die floatingcabine heb gelegen. Zo ontspannend was het.

Na dat puur geluksmoment, trek ik naar het mooie hoofdgebouw in Moorse stijl, waar de sauna’s, jacuzzi’s, Turkse baden en zwembaden zijn. Mijn favoriet is ongetwijfeld de sauna Mediterrana, opgewarmd tot zo’n 90 graden. Ik keer er zelfs meermaals naar terug omwille van het aangename, niet verstikkende gevoel, wat je misschien wel zou verwachten bij zulke temperaturen.

Na een licht diner met een glaasje cava in het restaurant, zet ik mijn ontspannend avontuur buiten verder. Hoewel het koud is voor de tijd van het jaar, is het heerlijk vertoeven in de verwarmde baden. Ik sluit in schoonheid af in het Turks bad waar de geur van eucalyptus me volledig in de mood brengt om onder de wol te kruipen.

Een droomnacht

Ik moet geen auto of trein halen om in mijn bed te geraken, dus dat valt mee. Thermae Grimbergen heeft een hotel met erg aangename kamers én een ontbijtbuffet. Ik heb meteen spijt dat ik me al douchte voor ik uit de spa vertrok, want het mooie bad in de kamer roept mijn naam. Gelukkig roept het zachte bed nog net iets luider. Ik slaap als een roosje.

‘s Ochtends kan ik maar een conclusie trekken: dit soloweekend was de ultieme ontspanning voor mijn lichaam en geest. Ik, die vreesde zoveel rust niet te kunnen appreciëren, heb ten volle genoten. Ik geloof zelfs dat ik hier een gewoonte van ga maken…

Lees ook: