Home Lifestyle UITGETEST: redactrice Marijke (be)spaarde een maand lang € 100 per week (week...

UITGETEST: redactrice Marijke (be)spaarde een maand lang € 100 per week (week 1)

'Ik was me niet bewust van ons uitgavenpatroon, maar door dit overzicht te maken, vallen mijn oogkleppen af.'

maandelijks sparen
© Karolina Grabowska via Pexels

Wie erin slaagt om maandelijks elke week € 100 te sparen, heeft op jaarbasis een (extra) spaarkapitaal van maar liefst € 5200. Redactrice Marijke deed de test en gaf een maand lang (véél) minder geld uit.

Als er één advies is dat mijn ouders mijn zus en mij met de paplepel ingaven, is het wel dat we elke euro moeten omdraaien voor we hem uitgeven. Hun bedoelingen waren goed, maar als ik eerlijk ben, heb ik hun goede raad te vaak in de wind geslagen. Zodra ik financieel onafhankelijk werd van mijn ouders, begon ik al snel te leven volgens het geld moet rollenprincipe, want yolo!

Toch was ik er geruime tijd van overtuigd dat ik geen gat in mijn hand had, dat ik al mijn uitgaven – ook de (heel) impulsieve aankopen – wel onder controle had. Mijn man Mathias en ik hebben het geluk dat we allebei een job hebben, hij als logistiek medewerker bij een multinational en als ik als freelancer. Met ons gezinsinkomen van ongeveer € 3890 komen we zonder al te veel problemen rond en slagen we erin om al onze rekeningen – ook de gepeperde zoals het kadastraal inkomen en de jaarlijkse verkeersbelasting – te betalen. Alles op tijd betalen en niet in het rood gaan, was ons hoofddoel. Mission accomplished, al had ik tot voor kort geen idee wat we op het einde van de maand overhielden.

Toen ik de vraag kreeg om een maandelijks € 100 per week te sparen, om zo een (extra) spaarkapitaal van € 5200 te kunnen vergaren, moest ik wel eerst weten waar ons geld naartoe ging.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.