Home Lifestyle UITGETEST: redactrice Jolien verwende zichzelf met een nachtje luxe aan de kust

UITGETEST: redactrice Jolien verwende zichzelf met een nachtje luxe aan de kust

Deze week vind je bij je Flair de populaire pocket ‘Nacht in een luxehotel voor maar € 35 per persoon’.

Ibis De Haan
© Jolien Meremans

Deze week ligt onze luxehotelpocket in de winkel. Met die pocket kan je voor amper € 35 per persoon logeren in de meest luxueuze hotels van ons land, maar ook in Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Redactrice Jolien maakte van de gelegenheid gebruik om samen met haar hond Ollie te overnachten in zo’n hip en chic hotel. Ze koos voor een hotel aan de kust: Ibis De Haan. Benieuwd hoe zij genoten heeft van haar weelderig weekend? Lees dan zeker verder!

Wat veruit het allermoeilijkste was aan mijn tripje? Het uitkiezen van een hotel waar ik wilde overnachten. Want probeer maar eens te beslissen waar je naartoe wil reizen als je keuze hebt uit 54 luxehotels in vijf verschillende landen… Uiteindelijk besloot ik om de nacht in eigen land door te brengen en zocht ik naar een hotel waar niet alleen ik, maar ook mijn partner in crime Ollie welkom was.

Aangezien ik een fervente kampeerder ben, zocht ik naar een hotel waar ik niet alleen binnen, maar ook buiten kon genieten van een portie luxe. Ik boekte een overnachting in Ibis De Haan. Het hotel ligt op een boogscheut van het strand én je kan er uren verdwalen in het aanpalende bos. Ideaal om, voordat ik het bed wil uittesten, nog eventjes de beentjes te strekken.

Een gigantisch buitenzwembad

Op weg naar het hotel valt mij op hoe rustig de badstad is: prachtige boerderijtjes, gezellige tearooms en gigantische weilanden mét paardjes en koeien maken van de kuststad een echte trekpleister voor wandelaars, fietsers en voor iedereen die even wil ontsnappen aan de drukte van Oostende of Blankenberge.

Het hotel ligt mooi verborgen in een van de vele smalle straatjes die er tussen de bosjes en weides kronkelen en trekt meteen mijn aandacht. Voordat ik mij installeer in mijn kamer, verken ik met Ollie het grote terrein rond het hotel en ontdek ik nog een verborgen pareltje: een gigantisch buitenzwembad en groot zonneterras. Wat wil een mens nog meer?

Een vriendelijke receptioniste, natuurlijk! En ook die is aanwezig. Nog voordat ik goed en wel ‘hallo’ kan zeggen, valt mijn oog op de hypermoderne balie. Aha, zo ziet een luxehotel er dus uit. Naast mijn hotelsleutel en ontbijtbonnetje, krijg ik ook een kaartje met de wandelroute naar het strand én een houdertje met hondenpoepzakjes voor Ollie. En ook ‘s avonds in het hotel een hapje eten is geen enkel probleem.

Warme appeltaart met ijs

De kamer lijkt zo uit mijn stoutste dromen geplukt te zijn: het kingsize bed staat naar mij te lachen, het houten bureautje is ideaal om aan te werken, er staat een mooie en ruime kleerkast, de badkamer is volledig betegeld en ik zou zo onder de o zo ruime douche willen springen. Maar eerst back to business: ik geef mijn materiaal een mooi plaatsje en trek meteen mijn wandelschoenen aan om het bos in te trekken.

Ik trek de kamerdeur achter mij dicht en merk dan pas op dat het hotel voorzien is van een ultrahippe bar. Yup, ik weet al wat ik vanavond ga doen! Ollie en ik verkennen het bosje – en lopen eventjes verloren – waarna we terug naar het hotel trekken om onze hongerige maag te vullen, want niet alleen ik, maar ook Ollie krijgt een bordje vol lekkers. Ik vraag een aantal borrelhapjes en neem een vegetarische pasta als hoofdgerecht. De menukaart zou zo uit mijn oma’s kookboeken kunnen komen: stoofvlees, vol-au-vent, tomatensoep met balletjes en warme appeltaart met een bolletje ijs. Geen al te decadente keuken, iets waar ik in een luxehotel als dit wel voor vreesde. Pluspuntje nummer 100!

Netflix and chill

In het winkeltje van het hotel koop ik nog een zakje chips en een blikje cola. Ik neem mijn versnaperingen mee naar de kamer en plof mij op het o zo zachte bed. Er is gratis wifi in de kamer en ik begin aan mijn ‘Netflix and chill’-avondje. Wat mij enorm hard opvalt? Het is hier muisstil. Geen dronken Britten, geen huilende kinderen en – ondanks het groot aantal hondjes dat hier rondloopt – geen geblaf. Dat is pas luxe!

‘s Ochtends spring ik recht en maak mezelf en Ollie klaar om naar het ontbijtbuffet te vertrekken. Ik zoek een plaatsje bij het raam uit en neem meteen mijn bordje mee om het te vullen met al het lekkers dat het buffet me te bieden heeft: verse wafels, donuts, tien verschillende soorten koffiekoeken, scrambled eggs, vers fruitsap, verschillende soorten sojadrankjes, confituur in alle maten en vormen én heel veel kazen. Het enige nadeel? Ik weet niet wat kiezen!

Flairpocket

Na het ontbijt fris ik mij eventjes op en maak ik mijn tas om uit te checken. Natuurlijk ben ik nog lang niet van plan om naar huis te gaan en gebruik ik het kaartje van de receptioniste om mijn weg naar het strand te vinden. Na een kleine 10 minuten wandelen, sta ik met mijn voeten in het zand en is Ollie zich aan het amuseren met de meeuwen op het strand.

Het is hier verbazingwekkend rustig en o zo gezellig om een lange strandwandeling te maken. Tijdens onze twee uur durende wandeling komen we, naast een aantal lopers, niemand tegen en genieten we vooral ontzettend van de frisse zeebries. We ronden onze wandeling af met een klein spurtje naar de duinen en stappen rond 16u de auto in om weer richting het binnenland te rijden. Wat een ontspannende en zalige ervaring was me dat!

1 / 15
Ibis De Haan
Zwembad met zonneterras
De receptie
De speelzone van het hotel
De hippe bar
Een winkeltje in het hotel
Het restaurant
De slaapkamer
De badkamer
Het bureautje
Het avondeten
Het ontbijtbuffet
Het ontbijtbuffet
Het ontbijtbuffet
Het ontbijtbuffet
Ibis De Haan
Ibis De Haan

Zwembad met zonneterras
Zwembad met zonneterras

De receptie
De receptie

De speelzone van het hotel
De speelzone van het hotel

De hippe bar
De hippe bar

Een winkeltje in het hotel
Een winkeltje in het hotel

Het restaurant
Het restaurant

De slaapkamer
De slaapkamer

De badkamer
De badkamer

Het bureautje
Het bureautje

Het avondeten
Het avondeten

Het ontbijtbuffet
Het ontbijtbuffet

Het ontbijtbuffet
Het ontbijtbuffet

Het ontbijtbuffet
Het ontbijtbuffet

Het ontbijtbuffet
Het ontbijtbuffet

Wil je zelf zoals Jolien en Ollie een nachtje doorbrengen in een luxueus hotel? Dan heb je geluk, want met de Flairpocket die deze week in de winkel ligt, kan jij voor amper € 35 overnachten in een hotel dat letterlijk en figuurlijk uit de boekjes komt. Geniet ervan, hè!

Meer uitgetest:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.