Home Lifestyle Food UITGETEST: de nieuwe op-en-top Belgische Veggie Foodbag

UITGETEST: de nieuwe op-en-top Belgische Veggie Foodbag

Een vegetarische foodbox met seizoensproducten van eigen bodem.

© Foodbag

Sindskort levert Foodbag ook een Veggie Foodbag. Wij mochten de handige foodbox al eens uittesten. Smakelijk!

Sinds 2014 levert de jonge Gentse onderneming Foodbag kookboxen aan huis. Hun focus ligt op gezonde, verse voeding en duurzaamheid. De foodbag wordt aan huis geleverd met recepten. Bovendien werkt Foodbag enkel met seizoensgebonden producten van eigen bodem.

Veggie Foodbag

Naast de ‘Original’, ‘Easy Dinner’ en de ‘Sanabox’, levert Foodbag sinds oktober ook een nieuwe foodbox: de Veggie Foodbag. Naar eigen zeggen hecht Foodbag veel belang aan variatie in het smaakpatroon, de ingrediënten en de keukenbeleving. Dat was absoluut te merken aan de Veggie Foodbag. De drie overheerlijke receptjes smaakten absoluut naar meer.

De lekkere receptjes worden simpel en stap voor stap uitgelegd op de receptenfiches. Mijn enige (terechte) bedenking is dat de recepten alle drie bijzonder tijdrovend waren en dus niet geschikt zijn voor wie een foodbox bestelt om tijd te besparen. Wortelen raspen, kaas raspen, bonen malen, kruiden hakken, alles mengen, aanbakken… Alles opgeteld stond ik makkelijk een dik uur in de keuken én had ik een hele berg afwas verzameld. Deze foodbox is dus niet van het type ‘alles even bij elkaar gooien en klaar’.

Veggie 2.0

Verder niks dan goeds over de nieuwste telg in de Foodbagfamilie. Van de wortelrösti’s tot de ratatouille met geroosterde kikkererwten, alles smaakte héérlijk. De Veggie Foodbag is voor wie op zoek is naar vegetarische recepten met dat tikkeltje meer. Meer van dat!

Bekijk het weekmenu van de Veggie Foodbag hier en bestel hem vanaf € 55.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.