Home Lifestyle UITGETEST: circuitracen in een schattig maar snel kevertje

UITGETEST: circuitracen in een schattig maar snel kevertje

'Als mijn zenuwen nog niet volledig gespannen stonden, was dat na het verhaal van mijn collega die een bocht miste en in de kant terechtkwam, wél het geval...'

Autosport wordt vaak gezien als een mannending, maar dat betekent niet dat wij, vrouwen, niet graag eens hard op de gaspedaal gaan staan – als de wet het toelaat, tenminste. Op het circuit in Mettet, in de buurt van Charleroi, is dat gelukkig het geval. Ik maakte er kennis met de Volkswagen Fun Cup, de ideale manier om te proeven van de wereld van het autoracen.

Bochten, bochten en bochten

De Volkswagen Fun Cup zijn verschillende teamraces die georganiseerd worden op circuits in België, Nederland en Frankrijk. Er wordt niet gereden in ‘echte’ racewagens, maar wel in Beetles, die net iets makkelijker te besturen zijn – en er dankzij hun kleurrijke ontwerpen ook gewoon veel leuker uitzien. Iedereen, ervaring of niet, kan deelnemen aan die wedstrijden. Op de Test & Discovery Day in Mettet, die tweemaal per jaar georganiseerd wordt, mocht ik de snelheidsduivel in mezelf gaan ontdekken.

Na twee uur achter het stuur van mijn eigen autootje – Mettet is niet bij de deur – kreeg ik een briefing waarin uitgelegd werd wat de verschillende vlaggen betekenen die op het circuit getoond worden, hoe het circuit in elkaar zit en vooral hoe de bochten ‘aangesneden’ moeten worden. Een vrij gedetailleerde uitleg die mij lichtjes nerveus maakte: was ik de enige die ervan uitging dat een circuit gewoon in een soort ovaal gaat, zonder al te veel bochten? Niet in Mettet alleszins. Daar slingert de baan van links naar rechts in de ene scherpe kronkeling na de andere. Mijn maag begon al een beetje te draaien bij het idee.

De sport in autosport

Gelukkig werden er voor mij en mijn collega-amateurs – er stond letterlijk AM van amateur op de achterkant van onze autootjes gedrukt – oranje kegels in de bochten geplaatst om de punten aan te duiden waar we naartoe moesten rijden om de bocht zo recht mogelijk te nemen. De instructeur, die te allen tijde bij ons zat, fungeerde bovendien als vertaler van de vlaggen – ik heb er werkelijk geen enkele opgemerkt –, als aanduider van oranje kegels en als extra zijspiegel. Het enige wat je als amateur-bestuurder eigenlijk nog moet doen, is gas geven, schakelen en verbazend hard aan het stuur van de kever trekken om een bocht te nemen. Daarvoor staat dus de ‘sport’ in ‘autosport’: voor de training van je armspieren.

racen

© Frederik Herregods

O ja, extra hard op de rem duwen moet je trouwens ook doen, als je niet zoals mijn collega rechtdoor de kant in wil rijden bij je eerste bocht. Als mijn zenuwen nog niet gespannen genoeg stonden voor mijn eerste rit als bestuurder, was dat na haar verhaal wel het geval. Vertelde ik trouwens al dat er ook heel wat andere chauffeurs op het circuit reden, onder wie ervaren racers? Slik.

Testritje

Maar vooraleer ik zelf aan het sturen ging, mocht ik plaatsnemen in de passagiersstoel voor een ritje met mijn instructeur. Goed om het circuit te leren kennen en de zenuwen zo een beetje te onderdrukken, minder goed voor mijn gevoelige maag. Voor iemand die af en toe last heeft van wagenziekte zoals ik, is een snelle rit op een kronkelende baan geen pretje. Zeker niet als die baan zich tien keer herhaalt. Tegen de achtste keer bad ik bijna dat mijn instructeur de afslag richting pit eindelijk zou nemen. Toen hij dat uiteindelijk deed en ik weer met m’n voeten op het beton stond, bleek ik niet de enige met dat gevoel te zijn. Mijn collega’s zagen eveneens een beetje bleek.

Om misselijk te worden heb je dan weer absoluut geen tijd wanneer je zelf aan het stuur zit. Na één rondje werd de stress in m’n buik al snel omgezet in kriebels, en begon ik te genieten van de adrenaline en de snelheid. Vooral de kaarsrechte stukken, waarop je plankgas mag geven, gaven me even het gevoel een rasechte, bad ass racer te zijn. Tot weer een van de niet-amateurs me voorbij vlamde… 

Alle info over de Volkswagen Fun Cup vind je op www.vwfuncup.eu.

Meer uitgetest: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.